Γεννηματά: Η διαφάνεια δε μπορεί να είναι α λα καρτ

:           ,  ,  12 , 2017
: , , 12 , 2017 NICK PALEOLOGOS / SOOC

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κάλεσε τον Τσίπρα να δεχθεί και την πρόταση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για εξεταστική στην υγεία από το 1996 μέχρι σήμερα. Υπογράμμισε ακόμη πως κράτος πρόνοιας δεν υπήρχε πριν το ΠΑΣΟΚ

Η Φώφη Γεννηματά κλιμάκωσε την κριτική της κατά της κυβέρνησης από το βήμα της Βουλής, μιλώντας στη συζήτηση για την σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την Υγεία και εξαπέλυσε δριμεία επίθεση τόσο για τη πρόσφατη συμφωνία στη Μάλτα για την αξιολόγηση όσο και για την πρόταση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σχετικά με την περίοδο διερεύνησης της ευθυνών για τη σπατάλη στο χώρο της Υγείας.

« Η Δημοκρατική Συμπαράταξη έχει καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση και απαιτεί να συμπεριληφθεί και η περίοδος των δύο τελευταίων ετών», είπε κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι αυτοεξαιρείται. «Άμεμπτοι αλ καρτ δεν υπάρχουν. Προκαλώ τον κ. Τσίπρα να δεχθεί την πρότασή μας να διερευνηθεί και η δική σας περίοδος. Η διαφάνεια δεν είναι αλά καρτ και με ημερομηνία λήξης», πρόσθεσε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Η Φώφη Γεννηματά άφησε να εννοηθεί ότι σε διαφορετική περίπτωση η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν θα ψηφίσει καμία πρόταση, επιμένοντας στην δική της.

Επιπλέον άφησε αιχμές ότι η κυβέρνηση δεν επιθυμεί να ελεχθεί η περίοδος της κυβέρνησης της ΝΔ 2004-2009, όταν αυξήθηκε η φαρμακευτική δαπάνη κατά 136%.

«Γιατί αρνείστε; Τι δεσμεύσεις έχετε αναλάβει για τη περίοδο 2004-2009;» διερωτήθηκε και υπερασπίστηκε ως τη μεγαλύτερη μεταρρύθμιση των τελευταίων δεκαετιών το ΕΣΥ που έγινε, όπως είπε, από το ΠΑΣΟΚ.

Η κ. Γεννηματά ανέφερε ότι η πρόταση για Εξεταστική της κυβέρνησης αποσκοπεί στο να στρέψει το ενδιαφέρον από τη δυσμενή συμφωνία που έκανε στη Μάλτα ενώ φοβάται τον έλεγχο για τα δικά πεπραγμένα. Επίσης έκανε λόγο για συνθηκολόγηση ηττημένου και παράδοση άνευ όρων. «Δεν έχετε νομιμοποίηση να δεσμεύσετε τη χώρα στο δίλημμα «grexit ή διαρκής λιτότητα», επανέλαβε η κ. Γεννηματά υπογραμμίζοντας ότι «η συνέχιση της παραμονής της κυβέρνησης μόνο αδιέξοδο θα φέρει στη χώρα. Πρέπει να φύγει το συντομότερο». Κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση ότι ανέθεσε το ελληνικό πρόγραμμα στο ΔΝΤ.

Είμαστε υπερήφανοι για το έργο μας στο τομέα της υγείας από το 1982 μέχρι σήμερα, δήλωσε η κ.Γεννηματά. Υπογράμμισε ακόμη πως κράτος πρόνοιας δεν υπήρχε πριν το ΠΑΣΟΚ και πως το ΕΣΥ έχει ανεξίτηλη τη σφραγίδα του ΠΑΣΟΚ.

Άσκησε έντονη κριτική στην κυβέρνηση για τη διαπραγμάτευση αναφέροντας πως έχει βαθύτατες ευθύνες για τη συμφωνία συνθηκολόγησης που φέρνει. Υπογράμμισε ακόμη πως η παράταση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ μόνο αδιέξοδο και καταστροφή φέρνει στον τόπο.

(Πηγή φωτογραφίας: Sooc.gr)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Βουλή, Φώφη Γεννηματά, ΠΑΣΟΚ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Θεοδωράκης: Όλοι μιλούν για το φόνο, κανείς για το δολοφόνο

Κουτσούμπας: Ο ΣΥΡΙΖΑ προσφέρει μεγάλες υπηρεσίες στο σύστημα

Ξανθός: Το πάρτι στην Υγεία έχει πολιτικό ονοματεπώνυμο ΝΔ-ΠΑΣΟΚ

Μητσοτάκης: 'Βατερλώ' της κυβέρνησης στη Μάλτα, έρχεται 4ο Μνημόνιο

Καμμένος: Η 'συμμορία Σημίτη' συνδιαλέγεται με τη ΝΔ εναντίον της κυβέρνησης

Δένδιας προς Τσακαλώτο: Ποια Γιόχανσον; Και η Βασιλειάδου πολύ σας πέφτει

Τσακαλώτος σε ΝΔ: Είστε η νόσος που έχει μπερδέψει τον εαυτό της με τη θεραπεία

Παπαρήγα: Η κυβέρνηση διευκολύνει τις επιθέσεις στη Συρία

Τσίπρας: ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ζητούν εκλογές για να κουκουλωθούν τα πεπραγμένα τους

Σύγκρουση στη Βουλή για την Υγεία

SHARE: