Γεννηματά: Να πει 'Ναι' το Ποτάμι για τη συγκρότηση τρίτου πόλου

Δεύτερη ημέρα του Συνεδρίου του Ποταμιού το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016.
(EUROKINISSI/ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ)
Δεύτερη ημέρα του Συνεδρίου του Ποταμιού το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016. (EUROKINISSI/ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Το κάλεσμα της προέδρου του ΠΑΣΟΚ στους συνέδρους του Ποταμιού. Επίθεση στην κυβέρνηση για την κατάσταση της χώρας

"Σας καλώ να πείτε το μεγάλο ΝΑΙ στο πρώτο βήμα που είναι ο διάλογος μεταξύ μας. Αναμένουμε τις αποφάσεις σας. Δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο", τόνισε, η Φώφη Γεννηματά στο χαιρετισμό της στο συνέδριο του Ποταμιού και πρότεινε να συγκροτηθεί κοινή επιτροπή αποτελούμενη από πρόσωπα αυξημένου κύρους, με ισότιμη συμμετοχή όσων συμμετέχουν στη Δημοκρατική Συμπαράταξη, στο Ποτάμι και σε όσους θελήσουν να συμμετάσχουν στο εγχείρημα.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ η κοινή επιτροπή που πρότεινε θα καθορίσει τα οργανωτικά ζητήματα και τις εισηγήσεις που θα γίνουν στη συνδιάσκεψη. «Η σύνθεση της», «μπορεί να γίνει στη συνδιάσκεψη χωρίς αποκλεισμούς αλλά και χωρίς να έχει πλειοψηφία κανένας φορέας», όπως είπε.

Η κυρία Γεννηματά εξήγησε ότι πρότεινε τη διεξαγωγή προγραμματικής συνδιάσκεψης και όχι συνέδριο, «για να απαντήσουμε», όπως είπε, «σε όσους νομίζουν ότι μπορούν να επιβιώσουν μέσω σκληρών κομματικών μηχανισμών" .

"Δεν θέλω να καταλήξει η προσπάθεια μας σε ένα περίκλειστο φρούριο με τιμάρια δήθεν βαρόνων, δεν υπάρχουν τέτοιοι στον χώρο μας, ακόμη και εάν ορισμένοι το επιθυμούν", επισήμανε.

Ο χώρος, συνέχισε, αποτελείται από συγκεκριμένα κόμματα, συγκεκριμένο κοινωνικό χώρο και στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης και ο στόχος μας είναι να ενισχύσουμε την επιρροή μας ενώ υπερασπίστηκε το έργο που έχει επιτελέσει το ΠΑΣΟΚ και δεν συμμερίστηκε καθόλου τη συζήτηση περί νέου ή παλιού, η οποία, όπως είπε, κρύβει απουσία ιδεών και αδυναμία λήψης αποφάσεων.

Ακόμη η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ περιέγραψε με έντονο τρόπο την κατάσταση της χώρας και άσκησε έντονη κριτική στην κυβέρνηση: «Δεν θέλει, δεν ξέρει και δεν μπορεί να βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο η κυβέρνηση της αριστεροακροδεξιάς, ενώ η χώρα μοιάζει με ακυβέρνητο καράβι», είπε χαρακτηριστικά.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Φώφη Γεννηματά, Ποτάμι
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Μέτωπο Κυριάκου Μητσοτάκη, Φώφης Γεννηματά και Σταύρου Θεοδωράκη για συμβούλιο αρχηγών

Μητσοτάκης σε Ποτάμι: Είμαστε όλοι μαζί στο μεταρρυθμιστικό κύμα

SHARE:

24Media Network