Γεννηματά: Ο Καμμένος εκβιάζει στην πιο δύσκολη στιγμή για τη χώρα

Γεννηματά: Ο Καμμένος εκβιάζει στην πιο δύσκολη στιγμή για τη χώρα
Plenary discussion about the refugee crisis. Athens Feb. 24, 2016/ . 24 2016 Alexandros Michailidis / SOOC

Ολίσθημα Μουζάλα, αλλά έχει ζητήσει συγνώμη, σχολίασε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, παίρνοντας θέση κατά του κυβερνητικού εταίρου στη διαμάχη της ημέρας και διαχωρίζοντας τη λογική της από τη ΝΔ

Επίθεση στον Πάνο Καμμένο εξαπέλυσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά με αφορμή την ενδοκυβερνητική σύγκρουση εξ αιτίας της αναφοράς του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα στην ΠΓΔΜ ως Μακεδονία.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για τη διαχείριση του προσφυγικού και όχι μόνον, αλλά έκανε λόγο για ολίσθημα Μουζάλα, δε ζήτησε την παραίτηση του και αντίθετα επικέντρωσε τα πυρά της στον κυβερνητικό εταίρο.

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι μια κυβέρνηση χωρίς συνοχή, χωρίς κύρος, χωρίς προοπτική. Το λάθος Μουζάλα είναι σίγουρα ολίσθημα, έχει ζητήσει συγγνώμη. Ο κ. Καμμένος εκβιάζει στην πιο δύσκολη στιγμή για τη χώρα», δήλωσε η κ.Γεννηματά στη ημερίδα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ για τις μεταρρυθμίσεις στο κοινωνικό κράτος.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, η οποία στο συμβούλιο αρχηγών είχε ζητήσει κυβέρνηση εθνικής ευθύνης, τόνισε ότι στη Σύνοδο Κορυφής αύριο και μεθαύριο, «η κυβέρνηση έχει μια τελευταία ευκαιρία να υπερασπιστεί τα εθνικά συμφέροντα, τα κυριαρχικά δικαιώματα και την εθνική γραμμή που χαράχτηκε στη συνάντηση των αρχηγών. Μέχρι σήμερα δεν έχει ισχύσει τίποτα από όσα συμφωνήσαμε».

Πρόσθεσε δε ότι τονίζει ιδιαίτερα τα θέματα των εθνικών συμφερόντων « διότι η σιωπή του πρωθυπουργού στη Σμύρνη, οι ασάφειες στην συμφωνία με την Τουρκία και οι κίνδυνοι που αναδύονται για το Ελσίνκι είναι ανησυχητικά φαινόμενα σε σχέση με την υπεράσπιση πάγιων θέσεών μας στην εξωτερική πολιτική», σημειώνοντας ότι «το καράβι είναι ακυβέρνητο και το πλήρωμα σε ανταρσία. Η κρίση της κυβέρνησης δεν μπορεί να μετατραπεί σε εθνική κρίση. Καλείται ο πρωθυπουργός να δώσει λύση».

Η κ. Γεννηματά τόνισε επίσης ότι δεν αισθάνεται ότι αυτό που συμβαίνει στην Ειδομένη τιμά τη χώρα κι ότι αντίθετα είναι ντροπή. «Την τιμή της Ευρώπης σώζουν οι απλοί Έλληνες πολίτες που, αν και ταλαιπωρημένοι και οι ίδιοι μετά από 6 χρόνια μνημόνια, βρίσκουν τη δύναμη να συμπαρασταθούν στους πρόσφυγες, στην πράξη και όχι στα λόγια. Απλοί πολίτες που καλύπτουν το κενό και την παντελή απουσία της κυβέρνησης», είπε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα