Γεννηματά: Όχι παιχνίδια με το Σύνταγμα για τις σχέσεις Εκκλησίας - Πολιτείας

H πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά σε συνεδρίαση του κινήματος
H πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά σε συνεδρίαση του κινήματος EUROKINISSI

Σε ανακοίνωσή του το ΚΙΝΑΛ διαβεβαιώνει πως "θα προστατεύσει τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των απλών κληρικών από την τυχοδιωκτική μεταχείριση που προετοιμάζει η κυβέρνηση".

Την αντίθεση του Κινήματος Αλλαγής «στις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης να χρησιμοποιήσει την αλλοίωση των σχέσεων Εκκλησίας-Πολιτείας, για κομματική εκμετάλλευση» εξέφρασε η πρόεδρος του κόμματος Φώφη Γεννηματά, σε συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Σύμφωνα με το Κίνημα Αλλαγής στη συνάντηση «επιβεβαιώθηκε η διαφωνία του Οικουμενικού Πατριαρχείου με το σχέδιο της κυβέρνησης για την αλλαγή του καθεστώτος μισθοδοσίας των κληρικών και την δήθεν αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας».

ADVERTISING

Σε ανακοίνωσή του το Κίνημα Αλλαγής επισημαίνει πως «δεν θα επιτρέψει παιχνίδια με το Σύνταγμα» για τις σχέσεις Ελλάδας – Οικουμενικού Πατριαρχείου και διαβεβαιώνει πως «θα προστατεύσει τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των απλών κληρικών από την τυχοδιωκτική μεταχείριση που προετοιμάζει η κυβέρνηση».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Εκκλησία, Κίνημα Αλλαγής

24Media Network