Γεννηματά: Παραμύθι η έξοδος από το Μνημόνιο

Η πρόεδρος του Κίνηματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά
Η πρόεδρος του Κίνηματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά EUROKINISSI

Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης υποστήριξε ότι από το δίλημμα: «ή ΣΥΡΙΖΑ ή Δεξιά» φτάσαμε στο «και ΣΥΡΙΖΑ και Δεξιά». Εξέφρασε την έντονη διαφωνία της με τη διάταξη για την κήρυξη απεργιών

Την προοπτική εξόδου από το Μνημόνιο τον Αύγουστο του 2018 απέκλεισε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, κάνοντας λόγο για «νέο παραμύθι» του ΣΥΡΙΖΑ.

Η κυρία Γεννηματά κατήγγειλε ότι «το νέο παραμύθι» περί εξόδου από τα Μνημόνια «δεν πρόκειται να παραπλανήσει τους πολίτες». Ενέταξε, μάλιστα, το αφήγημα περί εξόδου στην «τριλογία της εξαπάτησης» του ΣΥΡΙΖΑ, όπως την αποκάλεσε. «Στο πρώτο επεισόδιο μας λέγατε ότι θα σκίσετε τα μνημόνια και τώρα προβάλλετε στα προσεχώς την καθαρή έξοδο» είπε χαρακτηριστικά η κυρία Γεννηματά. 

ADVERTISING

Κατηγόρησε, ταυτόχρονα, τον ΣΥΡΙΖΑ ότι πλέον λαμβάνει τα εύσημα από συντηρητικούς πολιτικούς οι οποίοι «βλέπουν να υλοποιείται η πολιτική τους χωρίς να χρειαστεί να βρέξουν τα πόδια τους». «Τα δώσατε όλα και υποχωρήσατε σε όλα απέναντι στην τρόικα» είπε απευθυνόμενη στα κυβερνητικά έδρανα και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι το δίλημμα «ή ΣΥΡΙΖΑ η Δεξιά γίνεται σήμερα και ΣΥΡΙΖΑ και δεξιά».

Άσκησε, επίσης, έντονη κριτική για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. «Κάνετε τους πλειστηριασμούς με το πάτημα ενός κουμπιού, ψηφίζετε και με τα δύο χέρια» είπε η κυρία Γεννηματά στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και κατήγγειλε ότι δεν υπάρχει καμία μέριμνα για την προστασία της πρώτης κατοικίας των αποδεδειγμένα ασθενέστερων συμπολιτών μας.

Εξέφρασε, όμως, και την έντονη διαφωνία της με τη ρύθμιση για την απαρτία στην κήρυξη απεργιών πρωτοβάθμιων σωματείων κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι υιοθετεί «αναποτελεσματικές απόψεις του ΔΝΤ χωρίς διάλογο με εργαζομένους και «κάνοντας αντίπραξη στη ΝΔ». Ακόμη κατήγγειλε την «επιτάχυνση του ξεπουλήματος των ΔΕΚΟ και του δημόσιου πλούτου».

Επιτέθηκε, ταυτόχρονα, στην κυβέρνηση για τις περικοπές  στα επιδόματα μερίδας τρίτεκων και πολύτεκνων οικογενειών.  «Δεν σας ενδιαφέρει  τι περνάει η ελληνική οικογένεια με παιδιά σήμερα» καταλόγισε στον ΣΥΡΙΖΑ.

Επικίνδυνο blame game για το ονοματολογικό

Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης εξέφρασε διαφωνίες και για τον χειρισμό της κυβέρνησης στο θέμα της ονομασίας της πΓΔΜ. Μίλησε συγκεκριμένα για «επικίνδυνο blame game» για το θέμα το οποίο στοχεύει σε εσωτερικά ακροατήρια. Κατήγγειλε επίσης διγλωσσία στην κυβέρνηση και «πατριδοκαπηλία» στους ΑΝΕΛ.

SHARE:

24Media Network