Γεωργιάδης: Αντικειμενικά η ψήφος υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών είναι ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση

Γεωργιάδης: Αντικειμενικά η ψήφος υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών είναι ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση
Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης Eurokinissi

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε στον News 24/7 στους 88.6 για τη συμφωνία των Πρεσπών, το ενδεχόμενο πρότασης μομφής και τον Πάνο Καμμένο, ενώ προανήγγειλε μήνυση εναντίον της κ. Τουλουπάκη.

“Η ψήφος υπέρ της κύρωσης της συμφωνίας των Πρεσπών αντικειμενικά είναι ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, τεχνικά δεν είναι, αντικειμενικά είναι”.

Τη δήλωση αυτή έκανε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον News24/7 στους 88,6 και στην εκπομπή “Παιχνίδια Εξουσίας” των Βασίλη Σκουρή και Αγγελικής Σπανού. Και τόνισε: “Αν ο κ. Θεοδωράκης αποδειχτεί ο σωτήρας του κ. Τσίπρα θα βλάψει πολύ τον εαυτό του και θα κάνει τεράστιο πολιτικό σφάλμα. Ας μην κοροϊδευόμαστε είναι πολύ σημαντικό ζήτημα η συμφωνία των Πρεσπών, θα έχουμε οξεία διαφωνία με το Ποτάμι και αυτό είναι σημαντικό”.

Σε σχέση με το ενδεχόμενο κατάθεσης πρότασης μομφής ανέφερε: “Είναι ένα όπλο που θα χρησιμοποιήσουμε όταν το κρίνουμε σκόπιμο. Η πρόταση δυσπιστίας δεν προαναγγέλλεται. Τίποτα δεν αποκλείεται”. Εκτίμησε ότι η κυβέρνηση μπορεί να πάρει ψήφο εμπιστοσύνης “γιατί μια σειρά βουλευτών, Παπαχριστόπουλος-Κουντουρά-Παπακώστα-Δανέλλης και ενδεχομένως άλλοι, είναι έτοιμοι να ψηφίσουν πέραν των αποφάσεων των κομμάτων τους”

“Αλλά το τεχνικό ζήτημα -συνέχισε-, αν συνταγματικά πέφτει ή όχι η κυβέρνηση, είναι δευτερεύον μπροστά στην ουσία. Τι είδους κυβέρνηση θα είναι μια κυβέρνηση αποστατών;”

Κατά τον Αδ. Γεωργιάδη, “η ευκαιρία του κ. Καμμένου να ρίξει την κυβέρνηση ήταν πέρυσι το καλοκαίρι. Τώρα δεν θα αλλάξει κάτι δραματικά από την έξοδό του από την κυβέρνηση. Μπορεί να γίνει πολύ σκληρός αντίπαλος και μπορεί να φέρει σε δύσκολη θέση τον κ. Τσίπρα. Στοιχηματίζω ότι δεν θα κάνει τίποτα γιατί ξέρει ότι δεν μπαίνει στη Βουλή”. Εκτίμησή του είναι ότι εκλογές θα γίνουν “στο τέλος της τετραετίας”. Χαρακτήρισε “τραγικά λάθος τη στρατηγική της κ. Γεννηματά να κρύβουν ότι είναι ΠΑΣΟΚ βάζοντας μια άλλη ταμπέλα, το ΚΙΝΑΛ, γιατί αυτό κάνει τον ψηφοφόρο του ΠΑΣΟΚ να ντρέπεται που είναι ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ είναι ένα κόμμα που έπαιξε κομβικό ρόλο στη διάρκεια της μεταπολίτευσης για να υπάρξει ευημερία. Αυτοί που δεν ντρέπονται που είναι ΠΑΣΟΚ αναγκάζονται να ψάχνουν να βρουν άλλη λύση καταφεύγοντας στον ΣΥΡΙΖΑ”.

Τέλος, προανήγγειλε μήνυση εναντίον της κ. Τουλουπάκη σημειώνοντας ότι η ΝΔ εγκρίνει την πρωτοβουλία του.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα