Ο Α. Γεωργιάδης ζητά ονόματα και ιατρικά δεδομένα ανεμβολίαστων μελών των εποπτευόμενων οργανισμών του Υπουργείου

Ο Άδωνις Γεωργιάδης
Ο Άδωνις Γεωργιάδης EUROKINISSI

Ο Αδωνις Γεωργιάδης ζητά να του υποδειχθούν ονόματα ανεμβολίαστων μελών ΔΣ εποπτευόμενων, από το Υπουργείο του, οργανισμών αλλά και οι αιτίες για τις οποίες παραμένουν οι εν λόγω άνθρωποι ανεμβολίαστοι.

Tα ονόματα αλλά και τους λόγους για τους οποίους παραμένουν ανεμβολίαστοι ζητά να μάθε ο Αδωνις Γεωργιάδης με έγγραφο που έχει παραλήπτες τους εποπτευόμενους οργανισμούς του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Αφού ο Υπουργός κάνει μία μικρή ανάλυση της οφέλειας του εμβολίου στο καιρό της πανδημίας και αφού τονίζει ότι ενθαρρύνει το μέτρο της τηλεργασίας για όσους παραμένουν ανεμβολίαστοι (κανένα πρόβλημα ως εδώ) εν συνεχεία όμως ζητά να μάθει ονόματα των ανεμβολίαστων μελών διοικητικών συμβουλίων ή κατεχόντων θέσεων ευθύνης αλλά και το λόγο για τον οποίο παραμένουν ανεμβολίαστοι!

ADVERTISING

Κοντολογίς, ο Υπουργός ζητά από τους υφιστάμενούς του να του παραδώσουν ακόμα και ευαίσθητα ιατρικά δεδομένα υπαλλήλων οι οποίοι δεν αποκλείεται να παραμένουν ανεμβολίαστοι για κάποιο λόγο που αφορά την υγεία τους.

Είναι σαφές ότι οι παραλήπτες της συγκεκριμένης επιστολής έρχονται σε τρομερά δύσκολη θέση από τις συγκεκριμένες αξιώσεις του Υπουργού ο οποίος καλό θα ήταν να συμβουλευτεί τον Υπεύθυνο Προσωπικών Δεδομένων του Υπουργείου του για αν πραγματικά έχει ή όχι το δικαίωμα να ζητά τέτοιες "εξειδικευμένες" πληροφορίες που αγγίζουν τα ιατρικά προσωπικά δεδομένα των υποκειμένων. Το ερώτημα είναι σε ποια ακριβώς διάταξη εδράζει την εν λόγω αξίωσή του ο κ. Υπουργός;

Παρακάτω το σχετικό έγγραφο:

Ο Α. Γεωργιάδης ζητά ονόματα και ιατρικά δεδομένα ανεμβολίαστων μελών των εποπτευόμενων οργανισμών του Υπουργείου


Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Άδωνις Γεωργιάδης, Κορονοϊός, Προσωπικά Δεδομένα
SHARE:

24Media Network