Γεωργιάδης για κορονοϊό: Πέσαμε τελείως έξω στις προβλέψεις

Γεωργιάδης για κορονοϊό: Πέσαμε τελείως έξω στις προβλέψεις
Δεν συγκαταλέγεται στους υπουργούς που θα ...εκτονώσουν την πόλωση ο συγκρουσιακός στο κοινοβούλιο Άδωνις Γεωργιάδης Eurokinissi

Σε μια παραδοχή που θα συζητηθεί προχώρησε την Τετάρτη ο Αδωνις Γεωργιάδης σχετικά με τα αίτια της εξάπλωσης της πανδημίας και το άνοιγμα του τουρισμού. Σφοδρή αντίδραση από ΣΥΡΙΖΑ.

Στην έμμεση αλλά σαφή παραδοχή ότι το άνοιγμα της τουριστικής δραστηριότητας έπαιξε ρόλο στην εκτόξευση των κρουσμάτων κορονοϊού προχώρησε ο Αδωνις Γεωργιάδης την Τετάρτη.

Μιλώντας στο Open, ο Υπουργός Ανάπτυξης τόνισε: “Πέσαμε τελείως έξω κι εμείς ως προς την σφοδρότητα του δεύτερου κύματος. Το σενάριο που είχαμε πιστέψει, κι εγώ είχα πιστέψει για να είμαι ειλικρινής, ήταν ότι όταν ανοίγαμε τον Ιούνιο λόγω υψηλών θερμοκρασιών οι επόμενοι μήνες μέχρι τον Οκτώβριο θα είναι σχετικά ήρεμοι. Και άρα η κεντρική μας φιλοσοφία, και η συγκέντρωση που βάλαμε στο μυαλό μας, ήταν πώς θα ανοίξουμε τον τουρισμό και την οικονομία, σκεπτόμενοι ότι έχουμε 5 μήνες να διορθώσουμε την οικονομική ζημία του Μαρτίου και του Απριλίου. Σε αυτή μας την συγκέντρωση δεν είδαμε ότι ο ιός μεταλλάχθηκε, τόσο γρήγορα δεν το είδαμε και τελικά εξαπλώθηκε με πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα από ότι αναμέναμε”.

Η επίμαχη δήλωση από το 11:00

ΣΥΡΙΖΑ: Ομολογία ανικανότητας

Στις δηλώσεις Γεωργιάδη αντέδρασε ο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος ανακοίνωσε τα εξής:

“Η παραδοχή του κ. Γεωργιάδη πως η κυβέρνηση έπεσε έξω στις προβλέψεις της για την πανδημία με το άνοιγμα του τουρισμού συνιστά πρωτοφανή και κυνική ομολογία αποτυχίας, ανευθυνότητας και ανικανότητας.

Τις φιέστες του κ. Μητσοτάκη στη Σαντορίνη τις πληρώνει σήμερα όλη η Ελλάδα. Ο κ. Μητσοτάκης φέρει στο ακέραιο την ευθύνη για το αλλοπρόσαλλο και άρον άρον άνοιγμα του τουρισμού, χωρίς προετοιμασία και ενιαία υγειονομικά πρωτόκολλα που οδήγησε στο σημερινό αδιέξοδο. Είχε τη σύμφωνη γνώμη της Επιτροπής για το αλλοπρόσαλλο άνοιγμα του τουρισμού;

Σήμερα, αφού έχουν χάσει τον έλεγχο της πανδημίας και το ΕΣΥ είναι στα όριά του,η κυβέρνηση θυμήθηκε να επιβάλλει αυτό που δεν τόλμησε το καλοκαίρι γιατί έτσι απαίτησαν τα μεγάλα τουριστικά πρακτορεία, επιβεβαιώνοντας έτσι τις εγκληματικές της ευθύνες: Αρνητικό τεστ για όποιον ταξιδεύει στην Ελλάδα”.

Γεωργιάδης: Ποτέ δεν είπα κάτι τέτοιο

Με μήνυμά του στο twitter, μετά το θόρυβο, ο Υπουργός Ανάπτυξης τόνισε τα εξής:

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα