Γεωργιάδης για κορονοϊό στη Θεσσαλονίκη: “Είναι και θέμα χαρακτήρα του κόσμου”

Γεωργιάδης για κορονοϊό στη Θεσσαλονίκη: “Είναι και θέμα χαρακτήρα του κόσμου”

Ο χαρακτήρας του κόσμου της Θεσσαλονίκης φαίνεται πως ευθύνεται για τη διασπορά του κορονοϊού στη συμπρωτεύουσα δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης. Τι εξηγεί ο ίδιος

Στον χαρακτήρα των πολιτών της Θεσσαλονίκης απέδωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης την έξαρση των κρουσμάτων το τελευταίο διάστημα στη συμπρωτεύουσα.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ήταν καλεσμένος σε διαδικτυακή εκπομπή, όπου και παραχώρησε συνέντευξη, αναλύοντας τα επιδημιολογικά δεδομένα και την αρνητική τροπή που πήρε ο κορονοϊός στη χώρα μας, αναφέροντας πως η μη τήρηση των μέτρων ευθύνεται στο δεύτερο κύμα της πανδημίας. Εάν τηρούντο τα μέτρα δεν θα είχαμε φτάσει εδώ. Ο λόγος ο κυριότερος που φτάσαμε εδώ είναι γιατί δεν τηρήθηκαν επαρκώς τα μέτρα”, είπε αρχικά.

Ερωτηθείς, ωστόσο, για τον λόγο που τα μέτρα τηρήθηκαν στην Αθήνα και όχι στη Θεσσαλονίκη, ο Άδωνις Γεωργιάδης απάντησε: “Είναι και θέμα χαρακτήρα του κόσμου καμιά φορά”.

Μάλιστα, ο υπουργός επιχειρηματολόγησε με ένα προσωπικό περιστατικό από τη συμπρωτεύουσα, όταν βρέθηκε εκεί για τη ΔΕΘ, λέγοντας: Όταν πήγα στην ΔΕΘ με τον κ. Μητσοτάκη προσκλήθηκα σε ένα εστιατόριο το βράδυ μετά την ομιλία του Πρωθυπουργού. Με είχαν καλέσει σ’ ένα τραπέζι σ’ ένα εστιατόριο. Όταν μπήκα μέσα στο εστιατόριο ήρθε ο ιδιόκτητής να με καλέσει με χαρά. Εγώ είδα ξαφνικά σκηνές, ο ένας πάνω στον άλλον, όχι σαν να μην υπάρχει Covid, σαν να μην υπάρχει τίποτα. Σοκαρισμένος του λέω “άνθρωπέ μου πρέπει να σου κλείσουν το μαγαζί, γιατί είστε έτσι;” Περίπου γελώντας αυτός μου λέει, “μα έτσι όλοι είμαστε εδώ”. Και σηκώθηκα κι έφυγα και μάλιστα ειδοποίησα την υπηρεσία λέγοντας, “ρε παιδιά κάνετε ελέγχους στη Θεσσαλονίκη”; Ο ένας πάνω στον άλλον κι ήμασταν στα μέσα Σεπτεμβρίου. Ζούσανε σα να μην υπάρχει Covid. Αυτή είναι η αλήθεια και πώς πήγε η Θεσσαλονίκη το ξέρετε. Τώρα το γιατί, δεν ξέρω. Δεν πίστευαν ότι υπάρχει ο ιός, φαντάζομαι, το πιο πιθανό”.

Λίγο αργότερα, χαμογελώντας, είπε: “Γενικά οι Θεσσαλονικείς ζουν ωραία τη ζωή τους. Κι όταν ζεις ωραία χαλαρώνεις και ευκολότερα”.

Πάντως, ο υπουργός επανήλθε και έσπευσε να ανεβάσει στο twitter δύο αναρτήσεις, μέσω των οποίων διευκρίνισε τι εννοούσε με τη δήλωσή του, ξεκαθαρίζοντας μεταξύ άλλων πως “ο χαρακτήρας των κατοίκων της Θεσσαλονίκης είναι ζεστός, φιλόξενος, φιλικός και υπέροχος”.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα