Γεωργιάδης: Να δώσει εξηγήσεις η κ. Τουλουπάκη – Η πράξη της είναι παράνομη

Γεωργιάδης: Να δώσει εξηγήσεις η κ. Τουλουπάκη – Η πράξη της είναι παράνομη

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, απάντησε στις ερωτήσεις των ακροατών του News 24/7 στους 88.6. Τι είπε για την υπόθεση Novartis, τον ΣΥΡΙΖΑ, τις δημοσκοπήσεις, την ΕΡΤ, τις συντάξεις και τη Συμφωνία των Πρεσπών.

“Πριν από ενάμιση χρόνο, διαβίβασαν οι εισαγγελείς διαφθοράς στη Βουλή τον φάκελο Novartis. Εκείνο το βράδυ ο κ.Παπαγγελόπουλος έξω από το Μέγαρο Μαξίμου μίλησε για το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους. Το ίδιο βράδυ οι εισαγγελείς βοήθησαν την κυβέρνηση να αλλάξει την ατζέντα και να ξεχαστεί έστω για λίγο το Σκοπιανό. Τώρα δύο μήνες προ των κρίσιμων ευρωεκλογών, αποφασίζουν και πάλι να στείλουν το φάκελο στη Βουλή, πάλι σε μια κρίσιμη πολιτική περίοδο” είπε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας το βράδυ της Τετάρτης στον News 24/7 στους 88.6 και στην εκπομπή “Είσαι στον Αέρα” και στον Νίκο Γιαννόπουλο και Βασίλη Σφήνα.

Η κα.Τουλουπάκη πρέπει να δώσει εξηγήσεις

Μάλιστα, άφησε αιχμές για τη στάση της εισαγγελέως κας Τουλουπάκη λέγοντας χαρακτηριστικά “η κα.Τουλουπάκη αποφάσισε να στείλει φάκελο για τον κ.Λοβέρδο για την παροχή εξηγήσεων για το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας κατ’ εξακολούθηση. Η κα.Τουλουπάκη πέρσι αναγνώριζε την πάγια νομολογία του Αρείου Πάγου ότι το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας, τελείται εν υπηρεσία και άρα είναι υπουργικό αδίκημα και άρα δεν έχει αρμοδιότητα η εισαγγελέας, έχει αρμοδιότητα μόνο η Βουλή. Ενάμιση χρόνο μετά η κα.Τουλουπάκη αλλάζει την άποψή της και υιοθετεί την άποψη του κ.Παπαγγελόπουλου. Χρίζει μεγάλης εξήγησης, αυτή η στάση της. Είναι καταφανώς παράνομο για μένα. Έχω σοκαριστεί που μια εισαγγελέας εφετών για λόγους που μόνο εκείνη γνωρίζει να διαπράξει τόσο μεγάλη παρανομία” συμπλήρωσε.

Πέραν της υπόθεσης της Novartis ο κ.Γεωργιάδης απάντησε απευθείας στα ερωτήματα των ακροατών και μεταξύ άλλων υπεραμύνθηκε της θητείας του στο Υπουργείο Υγείας παραθέτοντας στατιστικά στοιχεία των δαπανών εκείνης της περιόδου, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ για τους χειρισμούς του στα ζητήματα της οικονομίας.

Επιζήμια η Συμφωνία των Πρεσπών. Θα τη βρίσκουμε μπροστά μας

Επανέλαβε πως η Συμφωνία των Πρεσπών είναι επιζήμια για τη χώρα ωστόσο ξεκαθάρισε πως είναι μια διεθνή συνθήκη δεσμεύει τη χώρα ενώ δεν φάνηκε αρνητικός στο σενάριο επαναδιαπραγμάτευσης της εφόσον μια άλλη κυβέρνηση στη γειτονική χώρα επιθυμεί κάτι τέτοιο και κριθεί προς το συμφέρον της Ελλάδας, εκφράζοντας όμως παράλληλα νομικές επιφυλάξεις για το κατά πόσο είναι δυνατή μια επαναδιαπραγμάτευση.

Η ΝΔ δεν θα κόψει τις συντάξεις

Ερωτηθείς για το θέμα των συντάξεων τόνισε πως μια κυβέρνηση ΝΔ, δεν πρόκειται να προβεί σε νέες μειώσεις, ενώ σε ερώτηση για την ΕΡΤ είπε πως η ΝΔ δεν πρόκειται να την κλείσει.

Τέλος, για την εκλογική μάχη των Ευρωεκλογών και για τις δημοσκοπήσεις που δίνουν μεγάλο προβάδισμα στη ΝΔ, είπε πως οι δημοσκοπήσεις αξιολογούνται ως πολιτικό εργαλείο και τα στελέχη της ΝΔ, δεν επαναπαύονται λέγοντας πως θα δοθεί μάχη μέχρι και την τελευταία στιγμή ώστε να μην χαθεί ούτε μία ψήφος.

Δείτε βίντεο της εκπομπής με τον Άδωνι Γεωργιάδη:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα