Γεωργιάδης: Στις 10 Ιανουαρίου θα ψηφίσω Μητσοτάκη

Γεωργιάδης: Στις 10 Ιανουαρίου θα ψηφίσω Μητσοτάκη
Meeting of four candidate leader of New Democracy party in Athens, on Oct. 14 2015 / 4 14 . 2015 Alexandros Michailidis / SOOC

Ο υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ ανακοίνωσε ότι στο δεύτερο γύρο θα στηρίξει Μητσοτάκη για τρεις λόγους. Δήλωσε ότι ο ίδιος εκφράζει τη δεξιά και ο Μητσοτάκης το κέντρο. Έδωσε και μεταρρυθμιστικό πρόσημο σε αυτή τη συμμαχία. "Με τον Άδωνι μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος", απάντησε ο Μητσοτάκης

Τη στήριξη του στον Κυριάκο Μητσοτάκη εν όψει του δεύτερου γύρου των εσωκομματικών εκλογών της Νέας Δημοκρατίας ανακοίνωσε όπως αναμένετο ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο βουλευτής της Β’ Αθηνών, ο οποίος έμεινε εκτός δεύτερου γύρου, υποστήριξε ότι δε δίνει γραμμή στους ψηφοφόρους που δεν ποδηγετούνται, δήλωσε όμως ότι ο ίδιος στις 10 Ιανουαρίου θα ψηφίσει τον κ.Μητσοτάκη για τρεις λόγους:

Πρώτον διότι πιστεύει ότι ήρθε η ώρα για ανανέωση και στην παράταξη και στη χώρα. Υποστήριξε σχετικά ότι ο κ.Μητσοτάκης παρουσίασε την πιο συγκροτημένη υποψηφιότητα με θέσεις, απόψεις και αρχές.

Δεύτερον, ο κ.Γεωργιάδης παρουσίασε εαυτόν ως τον εκφραστή της δεξιάς πτέρυγας και ο κ.Μητσοτάκης το κέντρο. “Μπορούμε να συναντηθούμε, να φτιάξουμε την κεντροδεξιά στην πράξη και να εκφραστεί το σύνολο της παράταξης υπό ένα αρχηγό. Με τον τρόπο αυτό επιφύλαξε στον ίδιο το ρόλο του υπαρχηγού και του φορέα συγκεκριμένης τάσης.

Τρίτον, έδωσε μεταρρυθμιστικό πρόσημο σε αυτή τη συμμαχία: “Δεν ξεχνώ ότι στην προηγούμενη συνεργασία είχαμε άριστη συνεργασία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, υλοποιήσαμε σειρά μεταρρυθμίσεων”.

Ο κ.Γεωργιάδης έκανε λόγο για προσωπική του επιλογή που δε δεσμεύει κανέναν και δήλωσε ότι τιμά και σέβεται το Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ξεκαθαρίζοντας ότι εφόσον τελικά εκλεγεί εκείνος θα τον υπηρετήσει με πίστη και αφοσίωση, σύμφωνα με την εντολή του λαού της Ν.Δ.

“Με τον Άδωνι μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος για να ξανακάνουμε τη ΝΔ μεγάλη”, απάντησε αποδεχόμενος τη στήριξη του κ.Γεωργιάδη, ο κ.Μητσοτάκης.

Ο υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ ευχαρίστησε τον κ.Γεωργιάδη για τη δημόσια στήριξη εν όψει του δεύτερου γύρου και συμφώνησε μαζί του ότι: “Προερχόμαστε από διαφορετικές ιδεολογικές αφετηρίες αλλά μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος για να ξανακάνουμε τη ΝΔ μεγάλη.  Για να κερδίσει και πάλι η κεντροδεξιά τη μάχη των ιδεών.”

Ο κ.Μητσοτάκης υποστήριξε επίσης: “Η ενότητα έχει εξασφαλιστεί. Το δίλημμα όμως παραμένει.  Συρρίκνωση και Στασιμότητα ή Διεύρυνση και Ανανέωση;” , τονίζοντας: “Στον πρώτο γύρο το μήνυμα ήταν ξεκάθαρο από το 60% και πλέον των παλαιών και νέων μελών μας. Έχουμε καθήκον να κάνουμε πράξη την εντολή τους. Την 10η Ιανουαρίου, το ρεύμα της δημιουργικής ανανέωσης θα ενισχυθεί και θα είναι νικηφόρο”.

(Πηγή φωτογραφίας Sooc.gr)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα