Γεροβασίλη από ΑΤ Ομονοίας: Αυτό που προέχει είναι η ανθρώπινη ζωή

Γεροβασίλη από ΑΤ Ομονοίας: Αυτό που προέχει είναι η ανθρώπινη ζωή
Η υπουργός Πρόστασίας του πολίτη Όλγα Γεροβασίλη Eurokinissi

"Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν. Τα μέτρα που θα λάβουμε θα γίνουν ορατά", είπε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη μετά την επίσκεψή της στο ΑΤ Ομονοίας.

«Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να αντιμετωπίσουμε όλες αυτές τις δυσκολίες. Τα μέτρα που θα λάβουμε θα γίνουν ορατά. Το αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας βρίσκεται σε μία ευαίσθητη περιοχή με πολλά προβλήματα. Αυτό που προέχει είναι η ανθρώπινη ζωή», δήλωσε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη αποχωρώντας από το ΑΤ Ομόνοιας, το οποίο δέχθηκε χθες επίθεση από αντιεξουσιαστές.

Όταν ρωτήθηκε η κ. Γεροβασίλη για την κατάργηση της Ομάδας ΔΕΛΤΑ είπε ότι δεν φτάνει η κατάργηση ή μη, συγκεκριμένων ομάδων αλλά μεταξύ άλλων, πρέπει να υπάρχει ο ανάλογος τρόπος δράσης και κατάλληλος συντονισμός.

Όπως είπε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σύσκεψη στο υπουργείο με τους αρμόδιους παράγοντες και υπήρξε συνεργασία στο αστυνομικό τμήμα Ομόνοιας.

“Υπάρχουν ζητήματα, όπως σας είπα, συζητήσεις για να φτάσουμε στην ουσία τους, προφανώς όταν κάτι συμβαίνει κάτι φταίει. Για να το δει κάποιος όμως, όχι με τρόπο επικοινωνιακό αλλά ουσιαστικό, πρέπει να το δει σε βάθος. Αυτό ακριβώς κάνουμε σήμερα”, είπε ακόμη, για να προσθέσει:

“Ακριβώς αυτό το οποίο παλεύουμε και θα παλέψουμε και θα το καταφέρουμε, είναι να επαναφέρουμε το αίσθημα ασφάλειας στον πολίτη. Καταλαβαίνετε ότι μικρά, μεγαλύτερα, δυσκολότερα και ευκολότερα περιστατικά συμβαίνουν. Αυτό ακριβώς όμως, δεν αντιμετωπίζεται με λόγια. Αυτό αντιμετωπίζεται με πράξεις. Δεν αντιμετωπίζεται με κανενός τύπου επικοινωνιακή πολιτική”.

Για την ασφάλεια των αστυνομικών, είπε: “Θα δούμε πρώτα και την ανασφάλεια των εργαζομένων, η οποία μας απασχολεί πολύ αλλά θα πρέπει να δούμε και αν ο κάθε εργαζόμενος στη θέση του κάνει τα καθήκοντά του”. Κατέληξε δε λέγοντας πως θα γίνουν έρευνες για να διερευνηθούν οι συμπεριφορές όλων των εμπλεκομένων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα