Γεροβασίλη: Κτίζουμε συμμαχίες για το θέμα των πλειστηριασμών

Δηλώσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, μετά την κυβερνητική σύσκεψη για την διαχείριση των ζητημάτων που σχετίζονται με τις προσφυγικές ροές, στο γραφείο της αναπληρώτριας υπουργού για Θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής, Τασίας Χριστοδουλοπούλου, Παρασκευή 7 Αυγούστου 2015. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
Δηλώσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, μετά την κυβερνητική σύσκεψη για την διαχείριση των ζητημάτων που σχετίζονται με τις προσφυγικές ροές, στο γραφείο της αναπληρώτριας υπουργού για Θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής, Τασίας Χριστοδουλοπούλου, Παρασκευή 7 Αυγούστου 2015. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) EUROKINISSI

Τι δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, αναφερόμενη στο βάρος που αναλογεί στην Ελλάδα, για το προσφυγικό. Πώς θα κινηθει η κυβέρνηση στο ζήτημα των "κόκκινων δανείων"

«Δεν θα επιτρέψουμε τη λειτουργία στρατοπέδων συγκέντρωσης, ξανά» δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, μιλώντας στον ΣΚΑΙ για το προσφυγικό, μετά τη σύνοδο κορυφής.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος υπογράμμισε πως η Αθήνα έχει φέρει αντιρρήσεις στα περί φιλοξενίας 50.000 προσφύγων στην Ελλάδα και σημείωσε ότι υπάρχει ο όρος «ισοτίμως» και «αναλόγως» για όλες τις χώρες της Ευρώπης. Τόνισε, δε, πως είναι αυτονόητο ότι η Ελλάδα αναλαμβάνει το βάρος που της αναλογεί, προσθέτοντας ότι αναμένει οικονομική στήριξη. Επίσης, ανέφερε πως πρέπει να δοθεί στήριξη και στην Τουρκία, καθώς είναι χώρα εισόδου, με στόχο να διασφαλίζονται ανθρωπιστικές συνθήκες και να ελλατωθούν οι ροές.

Σε ό,τι αφορά τα κόκκινα δάνεια και την προστασία της πρώτης κατοικίας, η κ. Γεροβασίλη επεσήμανε ότι η κυβέρνηση θα φθάσει στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο και γι΄αυτό το θέμα κτίζει συμμαχίες στην ΕΕ. Όπως ανέφερε, ισχυρός σύμμαχος είναι ο Γάλλος Πρόεδρος, Φρ. Ολάντ. Πρόσθεσε, δε, ότι η κυβέρνηση θα επιμείνει στο όριο της περιουσίας των 300.000 ευρώ και εισόδημα στα 35.000 ευρώ. «Δεν θα δεχθεί η κυβέρνηση να αγοραστούν κόκκινα δάνεια επιχειρήσεων και ιδιωτών από ξένα funds» τόνισε, σημειώνοντας πως υπάρχει περιθώριο διαπραγμάτευσης.

Επίσης, η κυβερνητική εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι σήμερα θα κατατεθεί η ρύθμιση για τον ΦΠΑ στα ιδιωτική εκπαίδευση, ενώ για το ασφαλιστικό είπε ότι μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες θα κατατεθεί η κυβερνητική πρόταση, η οποία δεν θα ταυτίζεται με την πρόταση της Επιτροπής Σοφών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Πρόσφυγες
SHARE:

24Media Network