Γερουλάνος: Ο Δήμος Αθηναίων μπορεί να μηδενίσει τα έξοδά του σε ρεύμα μέσω εναλλακτικών πηγών ενέργειας

Γερουλάνος: Ο Δήμος Αθηναίων μπορεί να μηδενίσει τα έξοδά του σε ρεύμα μέσω εναλλακτικών πηγών ενέργειας
Francesca Giaitzoglou Watkinson

Ο υποψήφιος για τον δήμο της Αθήνας παρουσίασε στα "Παιχνίδια Εξουσίας" με τον Βασίλη Σκουρή ένα πρόγραμμα εξοικονόμησης ρεύματος για την πρωτεύουσα.

Πρόγραμμα εξοικονόμησης ρεύματος για τον Δήμο Αθηναίων προτείνει ο Παύλος Γερουλάνος. Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας στο στούντιο του News 24/7 στους 88,6, καλεσμένος στην εκπομπή “Παιχνίδια Εξουσίας” με τον Βασίλη Σκουρή και δήλωσε ότι ο Δήμος μπορεί να μηδενίσει τα έξοδά του σε ρεύμα μέσω των εναλλακτικών πηγών ενέργειας και με αυτό τον τρόπο να ανακουφίσει και τις ευπαθείς ομάδες.

Έκανε λόγο για ενεργειακές κοινότητες που επενδύουν στα φωτοβολταϊκά, τα οποία μπορούν να τοποθετηθούν στα κτίρια του Δήμου Αθηναίων. Σημείωσε ότι αντί για δημοτικά τέλη οι δημόσιες υπηρεσίες μπορούν να δώσουν τις ταράτσες τους, ούτως ώστε να τοποθετηθούν εκεί τα φωτοβολταϊκά και πρόσθεσε ότι στο πρόγραμμα μπορούν να ενταχθούν και ιδιώτες, με τον Δήμο να βάζει το κεφάλαιο.

Τα ξενοδοχεία και οι φούρνοι -σύμφωνα με τον κ. Γερουλάνο- είναι οι πρώτες επιχειρήσεις στις οποίες θα απευθυνθεί το πρόγραμμα καθώς είναι ιδιαίτερα κοστοβόρες σε ενέργεια.  

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα