Για αποστασία κατηγορούν οι ΑΝΕΛ το Λαζαρίδη- Η επιστολή ανεξαρτητοποίησης του βουλευτή

Για αποστασία κατηγορούν οι ΑΝΕΛ το Λαζαρίδη- Η επιστολή ανεξαρτητοποίησης του βουλευτή
Τρίτη ημέρα της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής της πρότασης μομφής που κατέθεσε η ΝΔ εναντίον της κυβέρνησης Eurokinissi

Ο αποχωρήσας βουλευτής στην επιστολή του αναφέρει ως λόγο ανεξαρτητοποίησης του την ανάγκη ψήφισης της συμφωνίας για το Σκοπιανό με πλειοψηφία 3/5 ενώ το συγκυβερνών κόμμα τον καλεί να παραδώσει την έδρα που όπως τονίζει "δεν του ανήκει", διαφορετικά υποστηρίζει ότι θα είναι αποστάτης.

Οι Ανεξάρτητοι ‘Ελληνες καλούν το Γιώργο Λαζαρίδη να παραδώσει την έδρα του, η οποία όπως τονίζουν δεν του ανήκει, σχολιάζοντας με νόημα ότι διαφορετικά θα καταταγεί στην κατηγορία των αποσταστών, ενώ αφήνουν και αιχμές για τις δεσμεύσεις του και υποστηρίζουν ότι καταρρίπτεται ο λόγος που επικαλείται για την ανεξαρτητοποίηση του.

Ο αποχωρήσας βουλευτής στην επιστολή του αναφέρει ως λόγο ανεξαρτητοποίησης του την ανάγκη ψήφισης της συμφωνίας για το Σκοπιανό με πλειοψηφία 3/5 (επικαλούμενος ότι το ενδεχόμενο αυτό απέκλεισε πρόσφατα στο briefing o υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Τζανακόπουλος) και δηλώνει ότι αποφάσισε να στηρίξει την κυβερνητική συνοχή για να μην εκθέσει σε κίνδυνο “ούτε την έξοδο από τα μνημόνια, ούτε τα ζητήματα που προκύπτουν από το σχέδιο της συμφωνίας με την ΠΓΔΜ.”

O κ.Τζανακόπουλος πάντως μιλώντας στο Κόκκινο απάντησε στον κ.Λαζαρίδη λέγοντας πως ο τρόπος έγκρισης της συμφωνίαας θα συζητηθεί μεταξύ των δύο κυβερνητικών εταίρων.

“Νομίζω ότι δεν επαρκεί αυτό ως δικαιολογία, δεν επαρκεί ως πολιτικό επιχείρημα, καθώς, όπως γνωρίζετε, η πρόταση του κ. Καμμένου για την αυξημένη πλειοψηφία και των ΑΝΕΛ, έγινε μετά από την ενημέρωση των κυβερνητικών συντακτών. Και πρέπει να σας πω ότι και ο Πρωθυπουργός, αλλά και ο κ. Καμμένος, όποτε έχει προκύψει το οποιοδήποτε ζήτημα, βρίσκονται σε στενότατη επικοινωνία και συζητούν με καλή θέληση και ανοιχτό μυαλό όλες τις προτάσεις. Αυτό θα γίνει και σε αυτή την περίπτωση” είπε ο κ.Τζανακοπουλος.

«Τον δρόμο της ευθύνης και της στήριξης των εθνικών συμφερόντων δεν τον αντέχουν όλοι. Ο κ. Λαζαρίδης δεν άντεξε. Αφού, λοιπόν, δηλώνει αδυναμία να εκτελέσει τα καθήκοντά του, πρέπει και να παραδώσει την έδρα του, η οποία ανήκει στους Ανεξάρτητους Έλληνες που συνεχίζουν με πατριωτική ευθύνη. Κάθε άλλη απόφασή του θα τον κατατάξει στην κατηγορία των αποστατών» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Θεόδωρος Τοσουνίδης.

«Ο ελληνικός λαός πρέπει να διαβάσει την επιστολή ανεξαρτητοποίησής του, όπου ο μόνος ισχυρισμός του έχει καταρρεύσει από τη δήλωση του ιδίου του κυβερνητικού εκπροσώπου. Σύντομα θα ενημερώσουμε τους ψηφοφόρους του για τις δεσμεύσεις του και τους όρκους πίστης στον Πάνο Καμμένο και στον πρωθυπουργό ενώπιον δύο υπουργών» προσθέτει ο κ. Τοσουνίδης και καταλήγει: «Ελάχιστη εξιλέωση για τον κ. Λαζαρίδη είναι να παραδώσει την έδρα, η οποία δεν του ανήκει και δεν την αντέχει».

Το πλήρες κείμενο της επιστολής Λαζαρίδη

https://www.news247.gr/download/2961//305000/lazaridis.pdf

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα