Γιώργος Κύρτσος χωρίς ντροπή: Είδε “πολιτικά οφέλη” στον θάνατο της Φώφης Γεννηματά

Γιώργος Κύρτσος χωρίς ντροπή: Είδε “πολιτικά οφέλη” στον θάνατο της Φώφης Γεννηματά
O ευρωβουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Κύρτσος Aris Oikonomou / SOOC

Δικαιολογημένο σάλο στα social media έχει προκαλέσει η ανάρτηση του Γιώργου Κύρτσου για την Φώφη Γεννηματά, λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση του θανάτου της.

Αιτιολογημένες αντιδράσεις προκάλεσε ανάρτηση στο Twitter του ευρωβουλευτή της ΝΔ και πρώην εκδότη, Γιώργου Κύρτσου, με αφορμή τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά.

“Η αντοχή και η αξιοπρέπεια που έδειξε η Φώφη Γεννηματά στη μάχη με τον καρκίνο στέλνει κοινωνικά μηνύματα και δημιουργεί ένα κύμα συμπάθειας που μπορεί να αποτελέσει πολιτικό κεφάλαιο για το Κιν.Αλλ. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά της”, έγραψε σε εντελώς άστοχο τόνο. Με άλλα λόγια ο κ. Κύρτσος μας είπε πως ο θάνατος της Φώφης Γεννηματά θα αποτελέσει αιτία για να γυρίσει ο κόσμος στο ΠΑΣΟΚ, σε μια διατύπωση που μόνο ως άθλια μπορεί να χαρακτηριστεί.

Γιώργος Κύρτσος Twitter

Στη συνέχεια επανήλθε με νέα ανάρτηση στην οποία έγραψε:

“Με εντυπωσίασε ότι η Φώφη Γεννηματά δεν άφησε τη μάχη για την υγεία της να επηρεάσει την πολιτική, θεσμική λειτουργία της. Και την πιο κρίσιμη ώρα πρόσφερε με τη στάση της στην κοινωνία και τον πολιτικό χώρο που υπηρέτησε. Τιμώ αυτήν που έφυγε για ήθος, στάση, παράδειγμα, προσφορά”, ανέφερε στη δεύτερη ανάρτησή του ο Γιώργος Κύρτσος, χωρίς όμως να μπορεί να κατευνάσει τις αντιδράσεις.

Άμεση ήταν η αντίδραση του Δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη.

Πολλοί έκαναν λόγο για ντροπιαστική τοποθέτηση, για ακραιφνή κυνισμό και για απόπειρα πολιτικής καπηλείας ενός τραγικού συμβάντος. Η αλήθεια είναι δε, πως οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης “ενώθηκαν” εναντίον του κ. Κύρτσου, απ’ όποιο πολιτικό χώρο κι αν “προέρχονται”.

Ορισμένες από τις αιτιολογημένες αντιδράσεις στο Twitter, παρακάτω:

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version