Γιώργος Τσίπρας: Να βρούμε άλλον, αν δεν υπάρχει συνεννόηση με Κασσελάκη

Διαβάζεται σε 3'
Γιώργος Τσίπρας: Να βρούμε άλλον, αν δεν υπάρχει συνεννόηση με Κασσελάκη
Στέφανος Κασσελάκης Eurokinissi

Θέμα ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ έθεσε ο Γιώργος Τσίπρας σε ραδιοφωνική του συνέντευξη. Τι είπε για τον Στέφανο Κασσελάκη

Θέμα ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ άνοιξε ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Γιώργος Τσίπρας, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη.

Μιλώντας το πρωί της Τρίτης στον ραδιοφωνικό σταθμό “Παραπολιτικά”, ο κ. Τσίπρας αρχικά εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να πάει στις Ευρωεκλογές με τον Στέφανο Κασσελάκη, προσθέτοντας όμως πως “αν δεν υπάρξει συνεννόηση μαζί του, να βρούμε ένα άλλο πρόσωπο, που θα συγκεντρώσει τα χαρακτηριστικά για να πάμε στις ευρωεκλογές”.

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος αποφάσισαν χτες να δώσουν την ευκαιρία στον Στέφανο Κασσελάκη να συμμετάσχει σε νέα συνεδρίαση: “Δεν ξέρω αν θα το ξημερώσουμε, ελπίζω με την παρουσία του προέδρου, δεν είναι ευχάριστα όλα αυτά που συμβαίνουν, ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να υπάρχει, να υπάρξει και να προστατευτεί το κόμμα. Πρέπει να αποκατασταθεί μια πολιτική λειτουργία στον ΣΥΡΙΖΑ για να πάμε καλά για τις ευρωεκλογές”, είπε.

Σχετικά με την “αδιαμεσολάβητη επαφή με την κοινωνία”, που αποτελεί «σημαία» του Στέφανου Κασσελάκη, ο κ. Γιώργος Τσίπρας σχολίασε: “Το αδιαμεσολάβητο δεν είναι κακό, όσο περισσότερη επαφή υπάρχει με την κοινωνία και τα μέλη είναι το καλύτερο για έναν ηγέτη. Αδιαμεσολάβητο όμως δεν σημαίνει “κάνω ό,τι θέλω””.

Ερωτηθείς αν υπάρχει στήριξη στο πρόσωπο του Στέφανου Κασσελάκη, ο Γιώργος Τσίπρας σχολίασε: “Από τότε που οι πρώην σύντροφοι αποχώρησαν, δεν υπήρξε καμία αμφισβήτηση του προέδρου, υπήρξε διάθεση στήριξης της νέας πορείας και μπορούμε να συνεχίσουμε, αρκεί να υπάρχει συνεννόηση. Εγώ δεν βλέπω καμία τέτοια διάθεση. Ελπίζω ότι σήμερα ότι μπορεί να υπάρξει λύση, αυτή είναι η διάθεση όλων στην ΠΓ. Εγώ στήριξα τον Κασσελάκη μέχρι την εκλογή του, δεν ήμουν ποτέ μέρος ηγετικής ομάδας. Μετά, τον στήριξα, όπως οφείλαμε όλοι” και πρόσθεσε:

“Πρέπει να υπάρξει συνεννόηση για να πάμε συντεταγμένα μέχρι τις Ευρωεκλογές, χωρίς αιφνιδιασμούς, χωρίς “εγώ αποφασίζω”, όπως πρέπει να είναι η λειτουργία ενός κόμματος δημοκρατικής Αριστεράς, ελπίζω να υπάρξει λύση για μια καλύτερη προοπτική μέχρι τις Ευρωεκλογές”.

Σε ό,τι αφορά τι θα γίνει μετά τις Ευρωεκλογές, ο κ. Τσίπρας σχολίασε: “Για μετά το ξανασυζητάμε. Όλα επιτρέπονται, επιτρέπεται κάθε συζήτηση, είμαστε δημοκρατικό κόμμα. Πρέπει να εξασφαλίσουμε την πολιτική λειτουργία μέχρι τις Ευρωεκλογές. Αν εξασφαλιστεί και έχουμε καλό αποτέλεσμα, μπορεί να μη χρειαστεί να αλλάξουμε ηγεσία. Το καλό αποτέλεσμα το μίνιμουμ είναι η δεύτερη θέση”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα