Προεδρία με κλειστό 3ετές συμβόλαιο ζητά ο Κασσελάκης

Διαβάζεται σε 2'
Ο Στέφανος Κασσελάκης
Ο Στέφανος Κασσελάκης INTIME

Να θέσει ζήτημα παραμονής του έως τις εθνικές εκλογές στο Συνέδριο, προτίθεται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης. Στα ύψη το θερμόμετρο στη συνεδρίαση του οργάνου. Αντιδράσεις στελεχών.

Κάθε άλλο παρά ήρεμα «κυλάει» συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, αφού ο Στέφανος Κασσελάκης -σύμφωνα με πληροφορίες- όχι απλά δεν φαίνεται να «κάνει πίσω» για το ζήτημα του ερωτηματολογίου, αλλά φέρεται να έχει ζητήσει από το όργανο να δεσμευθεί πως δεν θα τεθεί θέμα αντικατάστασής του μετά τις ευρωεκλογές.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ φέρεται να ανέπτυξε μία λογική δέσμευσης του σώματος του συνεδρίου για τη διατήρηση του Στέφανου Κασσελάκη στην προεδρία, ανεξαρτήτως αποτελέσματος στην επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Στέφανος Κασσελάκης προκάλεσε τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας, λέγοντας πως «ζητώ αναβάπτιση της βούλησης των μελών», αναφερόμενος προφανώς στις επικείμενες συνεδριακές διαδικασίες. Απευθυνόμενος στα μέλη του οργάνου είπε: «Αν κάποιος με αμφισβητεί να το κάνει τώρα. Εγώ δεν θα γίνω Ιφιγένεια». Νωρίτερα, ο Στέφανος Κασσελάκης επισήμανε πως «είμαι συλλογικός» και κατηγόρησε την Πολιτική Γραμματεία του κόμματος για συνεχείς διαρροές.

Αυτά, ενώ μόλις χθες σε δηλώσεις του από το Λονδίνο, ο Στέφανος Κασσελάκης ερωτώμενος εάν θα παραιτηθεί από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτωση που καταγράψει ήττα στις ευρωεκλογές με διαφορά μεγαλύτερη των 20 μονάδων, απάντησε μονολεκτικά: «ΌΧΙ».

Αντιδράσεις

Η τοποθέτηση του Στέφανου Κασσελάκη φαίνεται να έχει προκαλέσει τις αντιδράσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε τοποθετήσεις τους, μέλη της Πολιτικής Γραμματείας φέρονται να έχουν επισημάνει ότι δεν μπορεί να δοθεί «λευκή επιταγή» στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως, επίσης, και ότι -όπως και όλοι- «θα κριθεί στις ευρωεκλογές». Παρόλα αυτά, δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο ποια είναι η θέση του οργάνου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα