Γκάμπριελ: Η συζήτηση για Grexit πρέπει να ανήκει στο παρελθόν

Γκάμπριελ: Η συζήτηση για Grexit πρέπει να ανήκει στο παρελθόν

Για το Grexit, για τους σκληρούς όρους, για τη διαπραγμάτευση αλλά και για τους πλούσιους Έλληνες μίλησε στη γερμανική Βουλή ο Αντικαγκελάριος Ζ. Γκάμπριελ

''Κάθε συζήτηση για Grexit πρέπει να ανήκει στο παρελθόν'', τόνισε ο Αντικαγκελάριος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ και σημείωσε ότι ''η Ελλάδα παλεύει τώρα για αυτοσεβασμό και αξιοπιστία και για αυτόν τον αγώνα πρέπει να έχουμε σεβασμό - σε αυτόν είμαστε εταίροι και όχι αντίπαλοι''.

Οι όροι είναι σκληροί, αλλά δεν θα ήταν τόσο σκληροί αν η ελληνική κυβέρνηση δεν είχε εγκαταλείψει τις διαπραγματεύσεις, δήλωσε ο κ. Γκάμπριελ και πρόσθεσε ότι η Ελληνική κυβέρνηση έλαβε την απόφαση να είναι αξιόπιστη και να μην είναι μονίμως αυτός που δέχεται ελεημοσύνη.

Πρέπει να πούμε με κάθε ειλικρίνεια, η Βουλή μας αποφάσισε δύο πακέτα βοήθειας, τα οποία δεν βοήθησαν και δεν βοηθά να στέλνουμε στην Αθήνα μόνο χρήματα, αλλά χρειάζονται βαθιές μεταρρυθμίσεις:

''Η Ευρώπη και η Γερμανία πρέπει να αποδεχθούν την κατηγορία ότι παρακολουθούσαν το παλιό σύστημα για πάρα πολύ καιρό. Δεν επιτρέπεται να μην το δούμε αυτό'', δήλωσε. Η Ευρώπη και η Γερμανία δεν επιτρέπεται να γίνουν καταφύγιο για αντικοινωνικούς πολύ πλούσιους Έλληνες, οι οποίοι αποφεύγουν στην πατρίδα τους τις ευθύνες τους και αγοράζουν σπίτια στο Λονδίνο, στην Γερμανία, στο 'Αμστερνταμ, τόνισε ο ηγέτης του SPD και ανέφερε ότι η Ευρώπη δεν μπορεί να δεχθεί συνταξιούχους να ζητιανεύουν, συσσίτια και παιδιά να πεινούν.

Αναφέρθηκε δε στην προσπάθεια που κατέβαλαν από κοινού η Γερμανία και η Γαλλία και επαίνεσε την 'Αγγελα Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολάντ.

(Με πληροφορίες από το ΑΠΕ)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Συμφωνία, Γερμανία
SHARE:

24Media Network