Γκουτέρες: Η Συμφωνία των Πρεσπών θα ενισχύσει την ειρήνη και την ασφάλεια στα Βαλκάνια

Έκκληση Γκουτέρες σε Ισραήλ και Παλαιστίνη
Έκκληση Γκουτέρες σε Ισραήλ και Παλαιστίνη AP

Ο γ.γ. του ΟΗΕ "συγχαίρει την Ελλάδα για την επικύρωση" της Συμφωνίας, την οποία διαπραγματεύτηκαν οι δύο χώρες με τη μεσολάβηση του ειδικού απεσταλμένου του, Μάθιου Νίμιτς.

Ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες χαιρέτισε απόψε την υπερψήφιση, από το ελληνικό κοινοβούλιο, της Συμφωνίας των Πρεσπών, σημειώνοντας ότι "θα ενισχύει την ειρήνη και την ασφάλεια" στα Βαλκάνια.

Η εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών "θα ενισχύσει την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή και θα δώσει νέα ώθηση στις προσπάθειες συμφιλίωσης στην Ευρώπη και πέρα από αυτήν", υπογράμμισε στην ανακοίνωσή του ο Γκουτέρες.

ADVERTISING

Ο γ.γ. του ΟΗΕ "συγχαίρει την Ελλάδα για την επικύρωση" της Συμφωνίας την οποία διαπραγματεύτηκαν οι δύο χώρες με τη μεσολάβηση του ειδικού απεσταλμένου του, Μάθιου Νίμιτς.

Για τον Αντόνιο Γκουτέρες, ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντα του γενικού γραμματέα έναν χρόνο πριν ξαναρχίσουν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ, αυτή η Συμφωνία συνιστά την πρώτη μεγάλη πολιτική επιτυχία του ως επικεφαλής του ΟΗΕ και έχοντας βρεθεί αντιμέτωπος με δεκάδες συγκρούσεις και αντιπαραθέσεις σε όλον τον κόσμο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Πομπέο: Οι ηγέτες της Ελλάδας έδειξαν όραμα, θάρρος και επιμονή

Ποια τα επόμενα βήματα για τη συμφωνία των Πρεσπών

Νίμιτς: Η ιστορική Συμφωνία αναγγέλλει μία νέα εποχή ειρήνης και ασφάλειας στα Βαλκάνια

NY Times: H Συμφωνία των Πρεσπών, νίκη για την Δύση

SHARE:

24Media Network