Γράφημα: Η Ελλάδα είναι από τις χώρες που διαθέτει τις λιγότερες γυναίκες υπουργούς

Γράφημα: Η Ελλάδα είναι από τις χώρες που διαθέτει τις λιγότερες γυναίκες υπουργούς

Στις τελευταίες θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης βρίσκεται η Ελλάδα σχετικά με τον γυναικείο πληθυσμό που εκπροσωπεί τον Ελληνικό λαό στη Βουλή

Στις τελευταίες θέσης της παγκόσμιας κατάταξης τερματίζει η Ελλάδα σχετικά με την παρουσία των γυναικών υπουργών στην κυβέρνηση. Σύμφωνα με το γράφημα η Ελλάδα καταλαμβάνει την 32η δεύτερη θέση, καθώς μόνο το 10% των μελών που απάρτιζαν την προηγούμενη, εκλεγμένη από τους πολίτες κυβέρνηση ήταν γυναίκες, που κατάφεραν να λάβουν το υπουργικό αξίωμα.

Το γράφημα που αναφέρεται στην προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και την σύστασή της, όπου από τους 41 υπουργούς και υφυπουργούς της κυβέρνησης μόνο οι 6 ήταν γυναίκες. Συγκεκριμένα, η Τασία Χριστοδουλοπούλου διετέλεσε αναπληρώτρια υπουργός Μετανάστευσης, ενώ η Μαρία Κόλλια Τσαρουχά ανέλαβε το υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης.

Γράφημα: Η Ελλάδα είναι από τις χώρες που διαθέτει τις λιγότερες γυναίκες υπουργούς

Η Νάντια Βαλαβάνη διετέλεσε αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών, η Έλενα Κουντουρά ήταν αναπληρώτρια  υπουργός Τουρισμού. Ενώ, στο υπουργείο Εργασίας συναντούσαμε δυο γυναίκες υπουργούς, την Θεανώ Φωτίου που ήταν αναπληρώτρια υπουργός και η Ράνια Αντωνοπούλου διετέλεσε υφυπουργός για την αντιμετώπισης της ανεργίας.

Στις πρώτες θέσεις του γραφήματος βρίσκονται η Φινλανδία, η Σουηδία και η Γαλλία, των οποίων οι κυβερνήσεις απαρτίζονται από μεγάλο αριθμό γυναικών υπουργών. Παράλληλα, στις τελευταίες θέσεις βρίσκονται η Ουγγαρία, η Κορέα και η Τουρκία, όπου ο αριθμός των γυναικών που συμμετέχουν στην εκάστοτε κυβέρνηση βρίσκεται κάτω από το 10%.

(Πηγή: businessinsider)

SHARE:

24Media Network