Γρηγοράκος: Ακραίες οι απόψεις Γεωργιάδη-Βορίδη

Γρηγοράκος: Ακραίες οι απόψεις Γεωργιάδη-Βορίδη
Ο Λεωνίδας Γρηγοράκος Eurokinissi

"Είναι ακραίες οι θέσεις Βορίδη-Γεωργιάδη. Η Αριστερά έχει να επιδείξει μεγάλο ανθρωπιστικό έργο" τόνισε μεταξύ άλλων.

Στη συζήτηση που ξεκίνησε με αφορμή τις συνεντεύξεις Βορίδη-Γεωργιάδη στο σταθμό μας (“ελαττωματικές οι ιδέες της Αριστεράς”/”όπου κυβέρνησε η Αριστερά έφερε φτώχεια ή αίμα”) παρενέβη ο βουλευτής Λακωνίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Λεωνίδας Γρηγοράκος μιλώντας στον ρ/σ 24/7 στους 88,6 και στην εκπομπή “Παιχνίδια εξουσίας” των Βασίλη Σκουρή και Αγγελικής Σπανού.

Μεταξύ άλλων τόνισε τα εξής: “Είναι ακραίες οι θέσεις Βορίδη-Γεωργιάδη. Η Αριστερά έχει να επιδείξει μεγάλο ανθρωπιστικό έργο. Ο σοσιαλδημοκρατικός χώρος που περιέχει ένα υγιές κομμάτι της Αριστεράς έχει να επιδείξει επιτεύγματα στο επίπεδο της διακυβέρνησης σε ολόκληρη την Ευρώπη”. Και συνέχισε: “Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι κόμμα της σοσιαλδημοκρατίας. Δεν εκπροσωπεί την Αριστερά με την οποία εμείς θα θέλαμε να είμαστε μαζί. Εξέφραζαν στην αντιπολίτευση έναν έντονο καταγγελτικό λόγο, έχουν αγκαλιάσει το παλιό και συνεχίζουν διχαστικά. Δεν λέω βέβαια ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έβαλε τη χώρα σε παρακμή, ότι από το 2015 γίναμε μια μη κανονική χώρα. Με τον Ανδρέα Παπανδρέου ήρθαν νέες κοινωνικές δυνάμεις στο προσκήνιο Αυτό που δεν μπορέσαμε να κάνουμε είναι ότι δεν χαλιναγωγήσαμε την οικονομία και το κράτος, τα χάσαμε κάπου στο δρόμο και γι αυτό ο κόσμος μας γύρισε την πλάτη. Στην Ελλάδα όμως είμαστε κερδισμένοι από την κεντροαριστερά. Αυτή είναι η συνολική εικόνα”.

Σε σχέση με τις επικρίσεις που δέχθηκε επειδή χαρακτήρισε ακατάλληλο τον υπουργό Ναυτιλίας Π. Κουρουμπλή για επιτόπια αυτοψία στον Σαρωνικό λόγω προβλήματος όρασης ο πρώην υπουργός υποστήριξε τα εξής: “Θεωρούν δυστυχία την αριστεία. Θεωρούν ότι πρέπει να στείλουν έναν υπουργό που δεν βλέπει να κάνει αυτοψία. Θα βάλουμε έναν γιατρό που δεν είναι χειρουργός να χειρουργήσει; Δεν δέχομαι να αμφισβητούν την ευαισθησία μου. Θεωρώ άστοχες τις επικρίσεις που δέχθηκα. Πρέπει να έχουν ορισμένα προσόντα αυτοί που αναλαμβάνουν υπουργικά καθήκοντα. Δεν μπορεί να τα αναλαμβάνει κάποιος που δεν έχει γνώση του αντικειμένου ή δεν μπορεί να ασκήσει επιτυχώς τα καθήκοντά του. Υπάρχουν κάποια πράγματα που δεν μπορούμε όλοι μας να τα κάνουμε. Δεν είναι μια κανονική κυβέρνηση αυτή, αυτό ήθελα να τονίσω”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα