Η απάντηση της Αθήνας στην Άγκυρα για τα περί υπόθαλψης τρομοκρατών

Η απάντηση της Αθήνας στην Άγκυρα για τα περί υπόθαλψης τρομοκρατών
Eurokinissi

Αναληθείς και αβάσιμες χαρακτηρίζουν διπλωματικές πηγές τις κατηγορίες της Άγκυρας οτι η Ελλάδα παρέχει διευκολύνσεις σε τρομοκρατικές οργανώσεις.

Αβάσιμες και αναληθείς χαρακτηρίζουν διπλωματικές πηγές τις κατηγορίες της Τουρκίας για δήθεν υπόθαλψη τρομοκρατικών οργανώσεων στην Ελλάδα, οι οποίες διατυπώθηκαν από την Άγκυρα στον Έλληνα Πρέσβη ο οποίος εκλήθη για εξηγήσεις από το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

“Η Ελλάδα εφαρμόζει πλήρως τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας” αναφέρουν οι διπλωματικές πηγές.

Νωρίτερα και όπως μετέδωσε το πρακτορείο Anadolu, η Τουρκία κάλεσε στο υπουργείο Εξωτερικών τον Έλληνα πρεσβευτή στην Άγκυρα προκειμένου να δώσει εξηγήσεις.

Ως αιτία αναφέρεται “η παροχή διευκολύνσεων στην Ελλάδα σε τρομοκρατικές οργανώσεις όπως το PKK, η FETÖ και η DHKP-C, τις οποίες η Τουρκία καταπολεμά, καθώς και η δράση του PKK που οργανώθηκε κοντά στην τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα”.

Όπως ειπώθηκε στον Χριστόδουλο Λάζαρη, οι “προαναφερθείσες οργανώσεις διεξάγουν εύκολα δραστηριότητες προπαγάνδας, χρηματοδότησης και στρατολόγησης στην Ελλάδα και ότι η Ελλάδα θεωρείται ολοένα και περισσότερο ως ασφαλές καταφύγιο για ‘κύκλους που συνδέονται με την τρομοκρατία”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα