Η αποχώρηση Μπουτάρη αλλάζει τα δεδομένα και για τη ΝΔ στη Θεσσαλονίκη

Η αποχώρηση Μπουτάρη αλλάζει τα δεδομένα και για τη ΝΔ στη Θεσσαλονίκη
MotionTeam

Τα θερμά λόγια του Ανδρέα Παπαμιμίκου για το Γιάννη Μπουτάρη, η αναζήτηση υποψηφίου από τη ΝΔ, ο Γιώργος Ορφανός και ο Παναγιώτης Ψωμιάδης

Η απόφαση του Γιάννη Μπουτάρη να μη διεκδικήσει εκ νέου το δήμο Θεσσαλονίκης αναπτερώνει το ηθικό της Νέας Δημοκρατίας, καθώς εθεωρείτο φαβορί.

Όμως τα πράγματα στο δεύτερο μεγαλύτερο δήμο της χώρας δεν είναι ούτως ή άλλως απλά για τη ΝΔ σε αυτές τις αυτοδιοικητικές, η οποία ακόμη αναζητεί υποψήφιο για να δώσει χρίσμα, εάν τελικά δώσει σε κάποιον.

Την κατάσταση έχει περιπλέξει το γεγονός ότι ο πρώην υπουργός Γιώργος Ορφανός ανακοίνωσε πως θα διεκδικήσει το δήμο άνευ χρίσματος (σημείωσε μάλιστα ότι είχε ενημερώσει τη ΝΔ για αυτή την απόφαση του), στη συνέχεια την ίδια ημέρα ο δήμαρος Πυλαίας- Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης ανακοίνωσε ότι δεν δέχεται την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη να είναι υποψήφιος με τη στήριξη της ΝΔ και στο παιχνίδι μπήκε και ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο οποιος σε καθε περίπτωση εκτιμάεται ότι θα συγκεντρώσει ένα ποσοστό σκληρών δεξιών με σημαία και το Σκοπιανό.

Ενδιαφέρον έχει όμως το γεγονός ότι ο πρώην γραμματέας της ΝΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος που “φλερτάρει” με την ιδέα να διεκδικήσει το δήμο, σχολίασε την αποχώρηση Μπουτάρη και μάλιστα με θερμά λόγια για το δήμαρχο Θεσσαλονίκης που βρίσκεται στο στόχαστρο πολλών γαλάζιων.

Ειναι κοινό μυστικό ότι το Μοσχάτο δεν θα ήθελε να δει τον κ.Παπαμιμίκο να διεκδικεί το δήμο. Αντίθετα από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης του έχουν κάνει σύμφωνα με πληροφορίες έμμεση κρούση για μία θέση στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Α’ Θεσσαλονίκης, εκτιμώντας ότι όχι μόνο θα εκλεγεί αλλά και πως με αυτό τον τρόπο θα λυθεί και ένα εσωκομματικό ζήτημα, δεδομένου ότι ο πρώην γραμματέας που είχε έρθει σε σύγκρουση με τον κ.Μητσοτάκη λόγω των γεγονότων στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ τον Απρίλιο του 2016, έχει ισχυρή επιρροή στις κομματικές οργανώσεις της Θεσσαλονίκης.

Ο ίδιος φαίνεται να επιμένει στο δήμο, διαμηνύοντας ότι δεν επιθυμεί χρίσμα, αλλά ότι εξετάζει ένα πολυσυλλεκτικό σχήμα που θα συνθέτει από όλους τους χώρους- και αυτό ήταν και το νόημα της δήλωσης του για τον κ.Μπουτάρη, καθώς διατηρεί καλές σχέσεις με το δήμαρχο Θεσσαλονίκης, αλλά και με στελέχη της παράταξης του.

Πάντως ο κ.Παπαμιμίκος προφανώς θα λάβει υπόψη του το εάν θα κατεβάσει τελικά δικό της υποψήφιο η ΝΔ. Και είναι γεγονός ότι στο Μοσχάτο ακόμη αναζητούν πιθανό υποψήφιο με επίσημη ή ανεπίσημη στήριξη. Μία πρόταση ήταν επισήμως ή ανεπισήμως η ΝΔ να δώσει στήριξη στον Κωνσταντίνο Ζέρβα, ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο που είχε εκλεγεί με το συνδυασμό του Μπουτάρη αλλά ανεξαρτητοποιήθηκε στη συνέχεια και ο οποίος προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ, αλλά ήταν υποψήφιος με τη ΝΔ στις τελευταίες εκλογές και πληροφορίες αναφέρουν ότι διατηρεί τις επαφές του με τη ΝΔ και δη σε επίπεδο ηγεσίας. Στο τραπέζι έχει πέσει επίσης και το όνομα του πρώην αντιδημάρχου Νίκου Ταχιάου, αδελφού της πρώην βουλευτή του Ποταμιού Χριστινας Ταχιάου και παλιού μητσοτακικού.

Την πρόθεση του να διεκδικήσει το δήμο ανακοινωσε εν τω μεταξύ και ο Δημήτρης Κούβελας, γιος του Σωτήρη Κούβελα, ο οποιος επίσης διεκδικεί τη στήριξη της ΝΔ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα