Η Αριστερή Πλατφόρμα βλέπει ακόμα και παραίτηση μπροστά στο τρίτο μνημόνιο

Η Αριστερή Πλατφόρμα βλέπει ακόμα και παραίτηση μπροστά στο τρίτο μνημόνιο
Ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, στην Βουλή, την Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi

Με παραίτηση σκέφτονται να απαντήσουν τα μέλη της αριστερής πλατφόρμας στο υπουργικό συμβούλιο, στα νέα μέτρα της κυβέρνησης που δίνει γη και ύδωρ προκειμένου να παραμείνει στη ζώνη του ευρώ

Την ώρα που η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ συνέρχεται προκειμένου να εξετάσει την πρόταση και τα μέτρα που φέρνουν νέο επώδυνο μνημόνιο, οι διεργασίες της Αριστερής Πλατφόρμας μπροστά στην επόμενη μέρα επιταχύνονται με όλα τα ενδεχόμενα να παραμένουν ανοικτά. Οι βουλευτές που πρόσκεινται στην εσωκομματική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ και κυρίως οι τέσσερις υπουργοί βάζουν κάτω όλα τα δεδομένα.

Πληροφορίες διέρρευσαν για παραιτήσεις, οι οποίες δεν έχουν επιβεβαιωθεί ακόμα. Υπουργός της Πλατφόρμας επεσήμανε πως “δεν μπορεί να μην υπάρξουν διαφωνίες, αλλά την κυβέρνηση δεν θα τη ρίξουμε” παραπέμποντας στο πιο πιθανό σενάριο για το τι θα πράξουν, που είναι η παραίτηση τους από τους υπουργικούς θώκους. Όμως, υπάρχουν και άλλοι βουλευτές που δεν είδαν με καλό μάτι τις ελληνικές προτάσεις και προδιαγράφουν σκληρή στάση.

Η κ. α μέλη της Αριστερής  Πλατφόρμας ήταν “στα κάγκελα” με συνεχείς συνεδριάσεις πριν και μετά την συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου χθες βράδυ. Πληροφορίες διέρρευσαν για παραιτήσεις αλλά δεν έχουν επιβεβαιωθεί ακόμα. Υπουργός της Πλατφόρμας επεσήμανε πως “δεν μπορεί να μην υπάρξουν διαφωνίες, αλλά την κυβέρνηση δεν θα τη ρίξουμε” παραπέμποντας στο πιο πιθανό σενάριο για το τι θα πράξουν , που είναι η παραίτηση τους από τους υπουργικούς θώκους. Όμως υπάρχουν και άλλοι βουλευτές που δεν είδαν με καλό μάτι τις ελληνικές προτάσεις και προδιαγράφουν σκληρή στάση.

Η κ. Ιωάννα Γαϊτάνη, μέλος της ΔΕΑ σχολίαζε δεικτικά “πρώτη φορά αριστερά, υπήρχαν κι άλλες εναλλακτικές, δεν θα τολμούσαν να μας βγάλουν εκτός ευρώ”, ενώ ο κ. Κοδέλας από την ΚΟΕ, είπε με ειρωνικό τόνο: “συνέπεια λόγων και έργων”.

Ο Δ. Στρατούλης τόνισε από τη δική του μεριά πως δεν θα υπάρξουν προβλήματα στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ. , μέλος της ΔΕΑ σχολίαζε δηκτικά “πρώτη φορά αριστερά, υπήρχαν κι άλλες εναλλακτικές, δεν θα τολμούσαν να μας βγάλουν εκτός ευρώ”, ενώ ο κ. Κοδέλας από την ΚΟΕ, είπε με ειρωνικό τόνο: “συνέπεια λόγων και έργων”.

Ο αναπληρωτής υπουργός κοινωνικών ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης τόνισε από τη δική του μεριά πως δεν θα υπάρξουν προβλήματα στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα