Η δήλωση Τσιάρα για τις “παρεκκλίσεις”, που ξεσήκωσε τους ΛΟΑΤΚΙ

Η δήλωση Τσιάρα για τις “παρεκκλίσεις”, που ξεσήκωσε τους ΛΟΑΤΚΙ
Κώστας Τσιάρας Eurokinissi

Ο Κώστας Τσιάρας έκανε λόγο για "παρεκκλίσεις" σε τηλεοπτική του συνέντευξη ξεσηκώνοντας τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα της χώρας.

Εκ θέσεως, ο Υπουργός Δικαιοσύνης πρέπει να είναι διπλά προσεκτικός για τους όρους που χρησιμοποιεί στις δημόσιες τοποθετήσεις του.

Ο Κώστας Τσιάρας όμως μιλώντας στον Αντέννα, αφού επικαλέστηκε μελέτες σύμφωνα με τις οποίες τα παιδιά που μεγαλώνουν με ετερόφυλους γονείς “έχουν λιγότερα ψυχολογικά προβλήματα” αμέσως μετά τόνισε ότι έχουν και λιγότερες “παρεκκλίσεις”.!

Οπου παρεκκλίσεις βάλτε, διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό και ό,τι άλλο μπορεί να βαπτιστεί “παρέκκλιση”.

Οι αντιδράσεις της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας ήταν, όπως αναμενόταν, σφοδρότατες, με τον αξιωματικό της ΕΛΑΣ Μιχάλη Λώλη να προχωρά σε μια μακροσκελή αλλά απολύτως εύστοχη ανάρτηση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αντέδρασε με δήλωση της αναπληρώτριας τομεάρχη για θέματα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Ισότητας και Καταπολέμησης των Διακρίσεων Ειρήνης Αγαθοπούλου που τόνισε:”Για τρίτη φορά, μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, ακούσαμε τον Υπουργό Δικαιοσύνης, κ. Τσιάρα, να διατυπώνει δημόσια την άποψη ότι τα παιδιά που μεγαλώνουν με τη φυσική παρουσία και των δύο φύλων και των δύο γονέων έχουν λιγότερα ψυχολογικά προβλήματα και μεγαλώνουν πιο φυσιολογικά. Με αφορμή τη συζήτηση για το νομοσχέδιο που αφορά τη συνεπιμέλεια, ο Υπουργός Δικαιοσύνης δεν χάνει την ευκαιρία να δηλώσει τις άκρως συντηρητικές – και κατά συνέπεια προβληματικές – αντιλήψεις της παράταξης του και της κυβέρνησης, μη λαμβάνοντας υπόψη την σύγχρονη πραγματικότητα.

Η ελεύθερη συμβίωση, το σύμφωνο συμβίωσης, το οποίο αφορά και τα ΛΟΑΤ ζευγάρια, η νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου και του σεξουαλικού προσανατολισμού, καθώς και οι αλλαγές που καταγράφονται γενικά ως προς τους έμφυλους ρόλους και ειδικότερα ως προς τη μητρότητα και την πατρότητα τα τελευταία χρόνια, δεν φαίνεται να λαμβάνονται υπόψη από την Κυβέρνηση. Αντίθετα, οι μονογονεϊκές οικογένειες, αλλά και οι οικογένειες ομόφυλων ζευγαριών, που δεν τηρούν τα πρότυπα του “μητέρα, πατέρας, παιδί” προσβάλλονται ως μη φυσιολογικές.

Λυπούμαστε πολύ, που η κυβέρνηση για άλλη μια φορά αγνοεί τις κοινωνικές αυτές ομάδες που δεν ταιριάζουν στην κανονικότητά της και ανησυχούμε, που νομοθετεί χωρίς να τις λαμβάνει υπόψη”.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα