"Η Ελλάδα ούτε θέλει ούτε μπορεί να αναπτυχθεί"

ΑΘΗΝΑ- υπογραφή διμερούς συμφωνίας οικονομικής συνεργασίας ο υπουργός Ανάπτυξης Μ. Χρυσοχοΐδης και ο Γερμανός αντικαγκελάριος και υπουργός οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ.(EUROKNISSI-ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ)
ΑΘΗΝΑ- υπογραφή διμερούς συμφωνίας οικονομικής συνεργασίας ο υπουργός Ανάπτυξης Μ. Χρυσοχοΐδης και ο Γερμανός αντικαγκελάριος και υπουργός οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ.(EUROKNISSI-ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ) EUROKINISSI

Διαβάστε τι εικόνα έχουν οι Γερμανοί για τους ρυθμούς με τους οποίους προχωρά η Ελλάδα στον τομέα της Ανάπτυξης

Eσωτερικό έγγραφο του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών επιρρίπτει ευθύνες στο ελληνικό υπουργείο Ανάπτυξης, για την ταχύτητα με την οποία προχωρούν στη χώρα μας τα "αναπτυξιακά βήματα".

"H Ελλάδα δεν έχει ούτε τη θέληση ούτε είναι σε θέση να λάβει τη βοήθεια που της προσέφερε η Γερμανία στον τομέα της ανάπτυξης", αναφέρει το έγγραφο συμπερασμάτων του γερμανικού υπουργείου Οικονομίας.

ADVERTISING

Το έγγραφο που βλέπει το φως της δημοσιότητας έξι μήνες μετά τη συνάντηση Χρυσοχοΐδη – Ρέσλερ στην Αθήνα με 70 εκπροσώπους γερμανικών επιχειρήσεων.

Το συγκεκριμένο έγγραφο επικαλείται η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung, αναφέροντας πως οι υπάλληλοι του γερμανικού υπουργείου Οικονομίας κάνουν λόγο για απογοητευτικά αποτελέσματα από την εφαρμογή της γερμανικής στήριξης στην ελληνική οικονομία.

Οι Γερμανοί υπάλληλοι καταλογίζουν στην ελληνική πλευρά ανεπάρκεια, ενώ εκτιμούν, ότι η ανάπτυξη στην Ελλάδα θα πρέπει να θεωρείται βασική προτεραιότητα και να βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο όπως οι περικοπές δαπανών.

Προσθέτουν ωστόσο ότι "από ελληνικής πλευράς αναφέρουν δεν φαίνεται να έχει τις ίδιες προτεραιότητες και αυτό δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό από γερμανικής πλευράς".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ρέσλερ: Δεν τηρεί τις υποσχέσεις της η Ελλάδα

Ρέσλερ: Παραμένουμε επιφυλακτικοί με την Ελλάδα

"Εάν δεν είστε ικανοί να τα καταφέρετε οι ίδιοι, τότε θα υπάρξει έλεγχος"

SHARE:

24Media Network