Η επόμενη μέρα του τρίτου μνημονίου για την Ελλάδα στη συνάντηση Μητσοτάκη Λε Μερ

Presentation of the new book by Panagiotis Liargovas and Christos Papageorgiou entitled `The European Phenomenon - The Unification and Efforts to Implement the Idea`, with central speakers the Governor of the Bank of Greece, Giannis Stournaras, the President of New Democracy Kyriakos Mitsotakis and the leader of To Potami movement, Stavros Theodorakis, Hotel Caravel, in Athens, Greece on October 16, 2017. /       `  -    `      ,        , Caravel, , 16 2017.
Presentation of the new book by Panagiotis Liargovas and Christos Papageorgiou entitled `The European Phenomenon - The Unification and Efforts to Implement the Idea`, with central speakers the Governor of the Bank of Greece, Giannis Stournaras, the President of New Democracy Kyriakos Mitsotakis and the leader of To Potami movement, Stavros Theodorakis, Hotel Caravel, in Athens, Greece on October 16, 2017. / ` - ` , , Caravel, , 16 2017. NICK PALEOLOGOS / SOOC

Το τελευταίο 10μηνο του τρίτου προγράμματος συζήτησε ο πρόεδρος της ΝΔ με τον Γάλλο υπουργό οικονομικών το όνομα του οποίου ακούγεται για τη διαδοχή του Ντάισεμπλουμ στο τιμόνι του Eurogroup

Σε πολύ καλό και φιλικό κλίμα ολοκληρώθηκε η 40λεπτη συνάντηση στο Παρίσι του προέδρου της ΝΔ με τον Γάλλο υπουργό οικονομικών Μπρούνο Λε Μερ όπως μεταδίδουν πηγές της ΝΔ.

 Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι δύο άνδρες αντάλλαξαν απόψεις για το τελευταίο 10μηνο του προγράμματος στην Ελλάδα μέχρι το καλοκαίρι του 2018 και το πώς θα έχουμε μια ισχυρή Ελλάδα σε μια ισχυρή Ευρώπη, ενώ από την πλευρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε το πρόγραμμά του δίνοντας έμφαση στην ανάπτυξη και την προσέλκυση επενδύσεων.

Από τα συμφραζόμενα προκύπτει ότι ο κ. Μητσοτάκης διερεύνησε τις προθέσεις του συνομιλητή του για τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος, την άποψή του για τα πρωτογενή πλεονάσματα για το ύψος των οποίων η ΝΔ έχει εκφράσει τη διαφωνία της με τις συμφωνίες που έχει υπογράψει η κυβέρνηση για μετά το 2018. Άλλωστε αυτή η συζήτηση αφορά άμεσα και το τι θα υποκαταστήσει το τρίτο μνημόνιο στην Ελλάδα και πως πρακτικά θα εκφραστεί το όποιο σχέδιο για έξοδο της Ελλάδας στις αγορές.

Στην πραγματικότητα πρόκειται για μια ακόμα συνάντηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης που εντάσσεται στο πλαίσιο των επαφών με κορυφαίους παράγοντες και ισχυρούς παίχτες στην Ευρώπη. Μάλιστα το όνομα του Μπρούνο Λε Μερ ακούγεται ως ένα από τα πιθανά ονόματα για τη διαδοχή του Γερούν Ντάισελμπλουμ στο τιμόνι του Eurogroup. Τις επαφές αυτές εγκαινίασε ο κ. Μητσοτάκης στην τελευταία σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος  στις Βρυξέλλες και θα συνεχίσει το επόμενο διάστημα σε Βρυξέλλες και Στρασβούργο, πιθανόν και σε άλλες Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Πηγή φωτογραφίας: Sooc.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κυριάκος Μητσοτάκης
SHARE:

24Media Network