Η Φον ντερ Λάιεν παρουσιάζει το πρόγραμμα της ΕΕ - LIVE ΕΙΚΟΝΑ

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν AP

Η πρόεδρος της Επιτροπής Ursula von der Leyen εκφωνεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ομιλία για την κατάσταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ακολουθούμενη από συζήτηση με τους ευρωβουλευτές.

Η πορεία της ΕΕ βρίσκεται στο επίκεντρο της φετινής συζήτησης "για την Κατάσταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης" που λαμβάνει χώρα στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο.

Πρόκειται για την ετήσια ομιλία που εκφωνεί ο εκάστοτε πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κάθε Σεπτέμβριο προς την Ολομέλεια του ΕΚ.

ADVERTISING

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας της, η πρόεδρος, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, αναμένεται να παρουσιάσει το πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το προσεχές έτος και το όραμά της για το μέλλον της ΕΕ.

Το NEWS 24/7 θα βρίσκεται στη συζήτηση στην Ολομέλεια, με τον δημοσιογράφο του, Χρήστο Μπαρούνη.

Στη συζήτηση που θα ακολουθήσει, οι ευρωβουλευτές αναμένεται να αναφερθούν τόσο στα μέτρα και τις πρωτοβουλίες που έλαβε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή από την έναρξη της θητείας της όσο και στις επερχόμενες προκλήσεις και προτεραιότητες.

Η συζήτηση αυτή χαρακτηρίζεται ως "σημείο-κλειδί της δημοκρατικής διαδικασίας στην ΕΕ", καθώς επιτρέπει στους ευρωβουλευτές να ζητήσουν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή συγκεκριμένες απαντήσεις, λογοδοτώντας έτσι απέναντι στους ψηφοφόρους.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, Αποστολή Ευρωκοινοβούλιο, Ευρωπαϊκή Ένωση
SHARE:

24Media Network