Η Κατερίνα Μάρκου προκαλεί και εξηγεί γιατί δεν πρέπει να ηλεκτροδοτήσουμε δωρεάν τους φτωχούς

Η Κατερίνα Μάρκου προκαλεί και εξηγεί γιατί δεν πρέπει να ηλεκτροδοτήσουμε δωρεάν τους φτωχούς
Eurokinissi

"Δυστυχώς, όσους περισσότερους δωρεάν ηλεκτροδοτήσουμε σήμερα, τόσο περισσότεροι θα είναι αυτοί που θα έχουν ανάγκη αύριο", λέει η Κατερίνα Μάρκου, βουλευτής από το Ποτάμι (Vid)

Η Κατερίνα Μάρκου που εξελέγη βουλευτής με το Ποτάμι και υπήρξε βουλευτής με τη ΔΗΜΑΡ στην προηγούμενη Βουλή, κατέθεσε την τοποθέτηση της σύμφωνα με την οποία διαφωνεί με την παροχή δωρεάν ρεύματος στις οικογένειες που το έχουν ανάγκη λόγω έλλειψης πόρων.

Στην ομιλία της στη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων είπε μεταξύ άλλων, πως διαφωνεί με το μέτρο παροχής δωρεάν ρεύματος σε 300.000 νοικοκυριά που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, γιατί μετά… θα ζητούν δωρεάν ρεύμα και άλλοι.

Η κ. Μάρκου εξελέγη όπως είπαμε στην προηγούμενη Βουλή προερχόμενη από τον χώρο της ευρύτερης “Αριστεράς” και τώρα, δείχνει πως έχει περάσει ξεκάθαρα στην απέναντι όχθη του ποταμιού.

“Αυτό που θέλω να πω, όμως είναι ότι δυστυχώς, όσους περισσότερους δωρεάν ηλεκτροδοτήσουμε σήμερα, τόσο περισσότεροι θα είναι αυτοί που θα έχουν ανάγκη αύριο” είπε επί λέξη, για να είμαστε και ακριβείς.

Σύμφωνα με την ίδια πρέπει πρώτα να βρεθούν οι πόροι και μετά να γίνει αναδιανομή τους. Δεν εξήγησε ωστόσο πώς θα επιτευχθεί η άμεση ανακούφιση των κοινωνικών ομάδων που έχουν πληγεί περισσότερο από τη μνημονιακή κρίση των τελευταίων ετών.

Το επίμαχο απόσπασμα από την ομιλία της:

“Πώς μπορεί να διαφωνήσει κανείς επί της αρχής σε ορισμένα πράγματα όπως δωρεάν ρεύμα για 300.000 νοικοκυριά. Γιατί όχι για όσους δεν πληρώνουν, δηλαδή 600.000. Σίγουρα θα βρεθούν κι άλλοι εδώ μέσα να πουν 900.000, ή και 1.000.000. Μπορεί να διαφωνήσει κανείς; Υπάρχει κανείς μας που μπορεί να είναι εναντίον; Φαντάζομαι πως όχι. Αυτό που θέλω να πω, όμως είναι ότι δυστυχώς, όσους περισσότερους δωρεάν ηλεκτροδοτήσουμε σήμερα, τόσο περισσότεροι θα είναι αυτοί που θα έχουν ανάγκη αύριο” είπε η Κατερίνα Μάρκου και πρόσθεσε:

“Φέρνω αυτό το παράδειγμα από το “πρόγραμμα” της κυβέρνησης γιατί διαθέτει αυτή τη χαρακτηριστική, επιτρέψτε μου να πω, κάπως ξεπερασμένη εκ της πραγματικής εμπειρίας φιλοσοφία, που κόντρα στο ρεύμα της πλειοψηφίας στη Βουλή, εγώ θα πω ότι είναι εντελώς εκτός τόπου και χρόνου γιατί δεν βασίζεται σε ρεαλιστικούς πόρους. Θα έπρεπε η κυβέρνηση να προσπαθήσει να αυξήσει τους πόρους και μετά να αναδιανείμει σε αυτούς που δεν έχουν. Αλλά και πάλι, χωρίς να ξεχνά πως τα χρήματα δίνονται με κίνητρα για να πιάσουν τόπο. Ακόμα και για τους ανέργους, μιλάνε για παροχή ενός μικρού ποσού, αλλά όχι για την επανένταξη τους στην παραγωγική μηχανή της χώρας”.

Και καταλήγει:

“Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, η κυβέρνηση, έχει κηρύξει ανένδοτο σε δανειστές και Ευρωπαίους, αυτό πολιτικά την ευνοεί συγκυριακά, αλλά το βαρύ κόστος – που το απεύχομαι – θα πέσει στην παραγωγική μηχανή της χώρας. Προειδοποιώ ότι ο λογαριασμός τότε θα έρθει υψηλός και μη μας πείτε ότι φταίμε εμείς και οι δανειστές”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα