Η κυβέρνηση θέλει να πάρει και τον… 984 από τον δήμο της Αθήνας, μετά την εκλογή Δούκα

Διαβάζεται σε 2'
δούκας
O δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας Sooc

Η κυβέρνηση συνεχίζει να επιχειρεί να ναρκοθετήσει τις θητείες των μη εκλεκτών της δημάρχων και ιδίως του Χάρη Δούκα στην Αθήνα, όπου μετά το σκάνδαλο με την “Ανάπλαση ΑΕ”, προσπαθεί να μεταφέρει τον “Αθήνα 984” στον έλεγχο της περιφέρειας και του Νίκου Χαρδαλιά.

Ανοιχτή παρέμβαση της κυβέρνησης και σχέδιο υφαρπαγής του “Αθήνα 984” και των δημοτικών σταθμών προκειμένου οι εκλεγμένοι δήμαρχοι που δεν πρόσκεινται στην Νέα Δημοκρατία να χάσουν την δυνατότητα ελέγχου τους, φαίνεται πως βρίσκεται σε εξέλιξη, όπως αποκαλύπτει δημοσίευμα των “Τυπολογιών”.

Είναι σαν να επιστρέφουμε 40 χρόνια πίσω” ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, σχετικά με τις αποκαλύψεις για αλλαγές στο καθεστώς λειτουργίας των δημοτικών ραδιοφωνικών σταθμών. 

Σε αυτές τις αλλαγές περιλαμβάνεται το σενάριο στην περίπτωση των “ζημιογόνων δημοτικών σταθμών”, να ανατίθεται η λειτουργία τους σε ιδιώτες μέσω της εκάστοτε περιφέρειας όπου λειτουργούν.

Σε περίπτωση που κατατεθεί και ψηφιστεί σχετική διάταξη, τόσο ο Αθήνα 984, όσο και ο FM100 της Θεσσαλονίκης, θα περάσουν στον έλεγχο του Νίκου Χαρδαλιά και του Απόστολου Τζιτζικώστα αντίστοιχα, των εκλεκτών δηλαδή του Μεγάρου Μαξίμου για τις περιφέρειες Αττικής και Κεντρικής Μακεδονίας.

Η κυβέρνηση και το Μέγαρο Μαξίμου φαίνεται πως αδυνατούν να δεχτούν την συντριβή που υπέστησαν οι εκλεκτοί τους στους δύο μεγαλύτερους δήμους της χώρας και συνεχίζουν να κάνουν ό,τι μπορούν για να να ναρκοθετήσουν το έργο των δημάρχων που δεν ελέγχουν.

Οι προθέσεις τους άλλωστε είχαν καταστεί σαφείς με την απόφαση να φύγει από τον έλεγχο του δήμου και να μην εκπροσωπούνται στο ΔΣ της Ανάπλαση ΑΕ ο δήμαρχος και μέλη του δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας, άμα τη εκλογή Δούκα. Πλέον, όλα δείχνουν πως επιχειρούν να ελέγξουν και την ενημέρωση μεσω της δημοτικής ραδιοφωνίας, σε μία κίνηση που υπερτονίζει την σταθερή απουσία σεβασμού στην λαϊκή βούληση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα