Η κυβέρνηση αποφεύγει πάλι την ψήφιση των μνημονίων με Βόρεια Μακεδονία

Η κυβέρνηση αποφεύγει πάλι την ψήφιση των μνημονίων με Βόρεια Μακεδονία
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Ζόραν Ζάεφ (ΦΩΤΟ Αρχείου) ⓒ 2021 Aris Messinis/Associated Press

Με αιτιολογία το φόρτο κοινοβουλευτικού έργου και την πανδημία, η κυβέρνηση διόλου δεν βιάζεται να φέρει προς κύρωση τις συμφωνίες με Βόρεια Μακεδονία, όπως ζητά ο Ζάεφ.

Στις… νεοδημοκρατικές καλένδες παραπέμπει για άλλη μία φορά η κυβέρνηση την ψήφιση των μνημονίων συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία, που αποτελούν απόρροια της συμφωνίας των Πρεσπών, διαμηνύοντας λίγο πριν τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με το Ζόραν Ζάεφ ότι έχει άλλες νομοθετικές προτεραιότητες.

“Οι συμφωνίες θα έρθουν προς κύρωση σύμφωνα με τον κοινοβουλευτικό προγραμματισμό. Όπως γνωρίζετε, η κυβέρνηση έχει ένα πολύ πυκνό νομοθετικό έργο. Η κύρωση των συμφωνιών θα προσαρμοστεί στις νομοθετικές προτεραιότητες και όχι το αντίστροφο”, δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

Σε συνέντευξη του στην Αυγή σήμερα ο κ. Ζάεφ εξήρε τις καλές σχέσεις μεταξύ Αθήνας και Σκοπίων, μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών, και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι τα τρία μνημόνια συνεργασίας που εκκρεμούν θα επικυρωθούν πολύ σύντομα από το ελληνικό Κοινοβούλιο. Ζήτημα που προφανώς θα θέσει και στον κ. Μητσοτάκη κατά τη συνάντηση τους.

Από την πλευρά της η κυβέρνηση διαμηνύει ότι η πλήρης και καλή τη πίστη εφαρμογή της συμφωνίας των Πρεσπών είναι και ενταξιακός όρος για τη γειτονική χώρα και αυτή τη θέση αναμένεται να εκφράσει στο τετ α τετ με Ζάεφ ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Όσον αφορά στο αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για άρση των περιοριστικών μέτρων στη Βουλή, η κ. Πελώνη απλώς απάντησε ότι το άνοιγμα γίνεται σταδιακά και τα επόμενα βήματα κρίνονται αναλόγως από το πως θα πάνε οι δραστηριότητες που ανοίγουν από αύριο.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα