Η κυβέρνηση “βλέπει” και αριστερούς στα συλλαλητήρια των αντιεμβολιαστών 

Η κυβέρνηση “βλέπει” και αριστερούς στα συλλαλητήρια των αντιεμβολιαστών 
Από τη συγκέντρωση αντιεμβολιαστών στο Σύνταγμα. EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Για μία “ετερόκλητη σύνθεση” έκανε λόγο σχολιάζοντας το συλλαλητήριο κατά του εμβολιασμού στο Σύνταγμα ο Γ. Οικονόμου

Η χθεσινή συγκέντρωση αντιεμβολιαστών στο Σύνταγμα που σημαδεύτηκε από επεισόδια επαναφέρει και την πολιτική αντιπαράθεση σχετικά με την… ιδεολογική ταυτότητα όσων αντιδρούν στον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού. Και αυτό καθώς ναι μεν ήταν σαφής η παρουσία της άκρας δεξιάς στο συλλαλητήριο, καθώς και ακραίων θρησκευτικών ομάδων, αλλά σύμφωνα με το αφήγημα κυβερνητικών στελεχών όπως ο Άδωνις Γεωργιάδης οι αντιεμβολιαστές είναι κατά βάση αριστεροί. 

Ερωτηθείς εάν η κυβέρνηση θεωρεί ότι τα συλλαλητήρια κατά του εμβολιασμού υποκινεί η αριστερά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου έκανε λόγο για “μία ετερόκλητη σύνθεση ανθρώπων, με διάφορες αντιλήψεις για τη ζωή και την επιστήμη” και υποστήριξε ότι συνυπήρξαν με κάποιους άλλους “που κάθε φορά δε διστάζουν να διαδηλώσουν με έμπρακτο τρόπο με επεισόδια κατά της αστικής δημοκρατίας”.

Με τον τρόπο αυτό ευσχήμως απέφυγε να κατηγοριοποιήσει ως άκρα δεξιά τους διαδηλωτές, αλλά άφησε να εννοηθεί ότι στις συγκεντρώσεις αυτές υπάρχουν και ακροαριστερά στοιχεία.

Ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι το μεγαλείο της Δημοκρατίας είναι πως όλοι μπορούν να διαδηλώνουν για τις απόψεις τους, “ακόμη και εάν αυτές είναι έτη φωτός μακριά από το 2021, μίας χώρας ευρωπαϊκής όπως η Ελλάδα”. Ξεκαθάρισε όμως ότι αυτές οι απόψεις δεν μπορεί να καθορίζουν τον τρόπο αντιμετώπισης σοβαρών ζητημάτων για τη δημόσια υγεία και πως δεν θα δίνουν τον τόνο της συζήτησης για τον αναγκαίο εμβολιασμό.

Εκτίμησε εξάλλου ότι δίπλα στους αντιεμβολιαστές υπάρχουν ενδεχομένως και συμπολίτες μας που έχουν αμφιβολίες, τους οποίους κάλεσε να ανοίξουν τα μάτια και τα αυτιά τους στους σοβαρούς επιστήμονες και φορείς και να προστρέξουν στα στοιχεία, στους ειδικούς και τα επιστημονικά δεδομένα.

Ο κ. Οικονόμου άφησε τέλος αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ για δεύτερες σκέψεις στο ζήτημα του εμβολιασμού. “Εδώ που βρισκόμαστε πρέπει όλοι, χωρίς αστερίσκους, να ζητήσουμε να στηριχθεί το πρόγραμμα Ελευθερία και να το κάνουμε αυτό με ειλικρίνεια, χωρίς δεύτερες σκέψεις και χωρίς να κρύβουμε κάτω από το χαλί κραυγαλέες αντιφάσεις, που η πραγματικότητα είναι ότι έκαναν πάρα πολύ μεγάλη ζημιά”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα