Η μάχη συνεχίζεται: Έκτακτη σύνοδο κορυφής ζητά ο Τσίπρας

Η μάχη συνεχίζεται: Έκτακτη σύνοδο κορυφής ζητά ο Τσίπρας
Ο Αλέξης Τσιπρας και ο Ντόναλντ Τουσκ SOOC

Μετά την ακύρωση του Eurogroup, ο πρωθυπουργός θα τηλεφωνήσει την Τετάρτη στον Τουσκ. Θα ζητήσει την άμεση σύγκλιση του Euro Summit  ώστε να διασφαλιστεί η τήρηση της συμφωνίας του περασμένου Ιουλίου για την Ελλάδα

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντοναλντ Τουσκ έχει προγραμματίσει για αύριο Μεγάλη Τετάρτη το πρωί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός θα ζητήσει την άμεση σύγκλιση του Euro Summit  ώστε να διασφαλιστεί η τήρηση της συμφωνίας του περασμένου Ιουλίου για την Ελλάδα.

Ή κίνηση αυτή έρχεται μετά την ακύρωση του Eurogroup της Μεγάλης Πέμπτης, όπου ή ελληνική πλευρά προσμένει να κλείσει η αξιολόγηση με μία παράλληλη συμφωνία για ένα μηχανισμό περιορισμού δαπανών σε περίπτωση απόκλισης από τους στόχους μετά το 2018, χωρίς νομοθέτηση επιπλέον συγκεκριμένων εφεδρικών μέτρων τώρα.

Η ακύρωση του Eurogroup επιβεβαιώνει πως υπάρχει ακόμη μεγάλη απόσταση να διανυθεί προτού υπάρξει συμφωνία μεταξύ της Αθήνας και των θεσμών.

Το γεγονός αυτό παρατείνει το θρίλερ της διαπραγμάτευσης και μετά το Πάσχα, με τη χώρα ξανά μπροστά στον κίνδυνο έλλειψης ρευστότητας.

Όπως όλα δείχνουν, ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ δεν πείστηκε για την αποτελεσματικότητα της ελληνικής πρότασης περί θεσμοθέτησης ενός μόνιμου μηχανισμού αυτόματης διόρθωσης των δημοσιονομικών μεγεθών, σε περίπτωση αποκλίσεων.

Πρόταση που κατέθεσε η ελληνική πλευρά νωρίτερα στη συνάντηση με τους εκπροσώπους των θεσμών στο Χίλτον, με το ΔΝΤ να εκφράζει ενστάσεις.

Φωτό: sooc.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα