Η Μίκα και η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας

Η Μίκα και η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας
ΑΘΗΝΑ-Βουλή ,συζήτηση 2η ημέρα για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου, που θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή τα μεσάνυχτα με ονομαστική ψηφοφορία// ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Η ΜΙΚΑ ΤΣΑΜΠΙΚΑ-ΙΑΤΡΙΔΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΔ.(EUROKINISSI-ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Πώς σχετίζεται η αποχώρηση Ιατρίδη από τους Ανεξάρτητους Έλληνες με την ψηφοφορία για τον ανώτατο πολιτειακό άρχοντα. Ποιες ελπίδες στηρίζει το Μαξίμου στους ανεξάρτητους βουλευτές για να βγει ο "μαγικός αριθμός" 180

Της Βίκυς Σαμαρά

Η αποχώρηση της Μίκας Ιατρίδη από τους Ανεξάρτητους Έλληνες δημιούργησε προσδοκίες στο Μαξίμου. Όχι μόνο για την ενίσχυση της κυβερνητικής πλειοψηφίας, αλλά κυρίως για την επίτευξη του “μαγικού αριθμού” 180, που απαιτείται για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Τις ελπίδες αυτές αναζωπύρωσαν οι πληροφορίες περί διαφωνίας της κ.Ιατρίδη με την απόφαση του πρόεδρου των ΑΝΕΛ Πάνου Καμμένου να καταψηφισθεί η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για την Προεδρία της Δημοκρατίας, όποιο και εάν είναι το πρόσωπο.

Το κόμμα των ΑΝΕΛ “αποχαιρέτησε” την ανεξάρτητη πλέον κ.Ιατρίδη με μία ανακοίνωση του γραφείου τύπου, η οποία περιείχε μία μόνο φράση: «Καλό πολιτικό ταξίδι, ο λαός μας κρίνει όλους».

Το θέμα της στάσης των ΑΝΕΛ στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας δεν αποκλείεται να τεθεί και κατά τη σημερινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας. Άλλωστε και ο Τέρενς Κουίκ αρχικά είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να ψηφίσει υπέρ της γαλάζιας πρότασης για την προεδρία της Δημοκρατίας, συντάχθηκε όμως με την κεντρική γραμμή του κ.Καμμένου λέγοντας πως οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν θα γίνουν ΠΟΛΑΝ, η οποία στήριξε την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ το 1994 στην προεδρική εκλογή.

Η στάση αυτή όμως, ενδέχεται να ανοίξει πάλι τη συζήτηση για ταύτιση των ΑΝΕΛ με το ΣΥΡΙΖΑ, η οποία προκάλεσε διαφωνίες και θεωρείται από πολλά στελέχη ότι κόστισε εκλογικά, ενώ ο κ.Καμμένος ξεκαθαρίζει σε όλους τους τόνους πως από την πλευρά του υπήρξαν εξαρχής και ήταν σαφείς οι διαχωριστικές γραμμές με την αξιωματική αντιπολίτευση ειδικά στα εθνικά θέματα.

Ο επίσης αποχωρήσας από τους ΑΝΕΛ την προηγούμενη εβδομάδα Βασίλης Καπερνάρος έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να ψηφίσει για πρόεδρο της Δημοκρατίας. Το Μαξίμου προσβλέπει επίσης στις ψήφους των Γιώργου Νταβρή και Χρυσούλας Γιαταγάνα, αλλά μέτα τις χθεσινές του δηλώσεις ακόμη και στο Νικήτα Κακλαμάνη, που άφησε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα. Από τους ανεξάρτητους βουλευτές ενδιαφέρον έχει ποια στάση θα κρατήσουν οι Βύρων Πολύδωρας και Νίκος Νικολόπουλος, οι οποίοι δεν έχουν ξεκαθαρίσει τι θα πράξουν και στους οποίους ο κ. Καμμένος θα κάνει άνοιγμα κατά τη συνεδρίαση του εθνικού συμβουλίου των ΑΝΕΛ στις 14 και 15 του μήνα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα