ΣΥΡΙΖΑ: Η μοναξιά του Κασσελάκη

Διαβάζεται σε 2'
ΣΥΡΙΖΑ: Η μοναξιά του Κασσελάκη
Στέφανος Κασσελάκης INTIME NEWS

Οι τρεις τάσεις της εσωκομματικής αντιπολίτευσης, όπως αυτές εκφράστηκαν το Σάββατο, πιθανότατα δεν θα δώσουν το παρόν στις εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής την Κυριακή. Η ομάδα Κασσελάκη αναμένεται να συνεδριάσει μόνη της σε μία προβολή του άμεσου μέλλοντος του κόμματος.

Μεταξύ των κασσελακικών υποστηρικτών και μερικών ουδετέρων θα διεξαχθούν, όπως όλα δείχνουν, οι εργασίες της δεύτερης ημέρας της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Και αυτό γιατί, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες αναμένεται να ισχύσουν τα ακόλουθα:

  • Η ομάδα υπό τον Διονύση Τεμπονέρα αποφάσισε να μην δώσει το παρόν την Κυριακή, απόφαση που δεν πρόκειται να αλλάξει.
  • Η Ομπρέλα επίσης θα απέχει, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου. Είναι δε πολύ πιθανό η συγκεκριμένη ιδεολογική κίνηση να εκδόσει την Κυριακή κείμενο με το οποίο θα γνωστοποιεί την αποχώρησή της από τον ΣΥΡΙΖΑ.
  • Η ομάδα της Έφης Αχτσιόγλου τέλος, γνωστή ως 6+6, πηγαίνει επίσης προς την αποχή, ωστόσο την οριστική της απόφαση θα την επικοινωνήσει την Κυριακή.

Τούτων δοθέντων, οι τρεις μεγάλες τάσεις που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο αντιτάχθηκαν στη διχαστική, όπως υποστηρίζουν πρόταση Κασσελάκη να διεξαχθεί δημοψήφισμα στις τάξεις των μελών του ΣΥΡΙΖΑ για τις διαγραφές των τεσσάρων στελεχών (Φίλης, Τζουμάκας, Βίτσας, Σκουρλέτης) δεν θα εμφανιστούν καν την Κυριακή.

Το αν αυτή η απόφαση θα σημάνει και την προσπάθεια κοινής συμπόρευσης στη μετά ΣΥΡΙΖΑ εποχή είναι κάτι που θα φανεί. Προς το παρόν διαφαίνεται ένας κοινός βηματισμός και τίποτα άλλο.

Ερωτηματικό παραμένει τέλος η στάση μεμονωμένων στελεχών που επίσης δεν είδαν με καλό μάτι την πρόταση Κασσελάκη για δημοψήφισμα. Το τι θα πράξουν ο Γιάννης Ραγκούσης, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και άλλοι θα φανεί την Κυριακή.

Και ο πρόεδρος του κόμματος; Όπως λέει και το τραγούδι, μένει μονάχος στο παρόν του να σώσει οτιδήποτε, αν σώζεται. Θεωρητικά χωρίς την εσωκομματική αντιπολίτευση θα έχει πεδίο δόξης λαμπρόν για να ξεδιπλώσει τη στρατηγική του χωρίς αντιστάσεις.

Το θέμα είναι ποιο θα είναι αυτό το στελεχιακό δυναμικό σε κορυφαίο και μη επίπεδο που θα στηρίξει αυτή τη νέα προσπάθεια στον εντελώς νέο ΣΥΡΙΖΑ του Στέφανου Κασσελάκη. Και πως, τέλος, θα διαμορφωθούν οι συνθήκες στην κοινοβουλευτική ομάδα καθώς πολλοί από τους επίδοξους αποχωρήσαντες κατέχουν βουλευτική έδρα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα