Η ΝΔ “νίπτει τας χείρας της” για την Ασημακοπούλου

Διαβάζεται σε 3'
Η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου
Η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου INTIME

“Δεν εμπλέκεται η ΝΔ ως κόμμα” με τη διαρροή email αποδήμων στην υπόθεση Ασημακοπούλου, υποστήριξε ο Παύλος Μαρινάκης, κάνοντας λόγο για αποστολή στοιχείων από ένα πρόσωπο σε ένα άλλο πρόσωπο .

Η Νέα Δημοκρατία νίπτει τας χείρας της για τη διαρροή των email αποδήμων και η κυβέρνηση υιοθετεί αφήγημα “ατομικής ευθύνης” της ευρωβουλεύτριας Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου, του παραιτηθέντος ΓΓ του υπουργείου Εσωτερικών Μιχάλη Σταυριανουδάκη και του αποπεμφθέντος πρώην ΓΓ Αποδήμων του κυβερνώντος κόμματος Νίκου Θεοδωρόπουλου.

“Η υπόθεση αυτή με κανένα στοιχείο δεν εμπλέκεται με τη ΝΔ ως κόμμα” υποστήριξε ειδικότερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

“Μιλάμε για ένα συνεργάτη του παραιτηθέντος ΓΓ του ΥΠΕΣ. Για μία αποστολή στοιχείων -που δεν έπρεπε να γίνει – μεταξύ των εκλογών του 2023, από ένα πρόσωπο στο άλλο πρόσωπο, όχι στη ΝΔ. Μόνο λασπολόγοι το λένε αυτό”, υποστήριξε επίσης.

Χαρακτήρισε ακροβασία να συνδέεται το υπουργείο Εσωτερικών με μία μεταγενέστερη αποστολή της επίμαχης λίστας στην κ. Ασημακοπούλου. “Γιατί ο χρόνος που ένας πολίτης – μόνος του, όχι από το σύστημα της ΝΔ- έστειλε σε υποψήφια ευρωβουλευτή μία λίστα, εμπλέκει το κόμμα της ΝΔ;” διερωτήθηκε μάλιστα.

“Επειδή κάποιος που ανήκει σε ένα κόμμα πήρε μία λίστα, όποιος άλλος ανήκει στον ίδιο κόμμα πρέπει να κατηγορείται;”, διερωτήθηκε επίσης.

Ο κ. Μαρινάκης επικαλέστηκε, επίσης, ότι το κυβερνών κόμμα δεν έχει κληθεί να δώσει εξηγήσεις από την αρμόδια αρχή. Αλλά δήλωσε άγνοια στο ερώτημα εάν έχει κληθεί η κ.Ασημακοπούλου, η οποία βεβαίως δεν θα είναι ξανά υποψήφια στις επικείμενες ευρωεκλογές, αλλά παραμένει ευρωβουλευτής της ΝΔ.

Επικαλέστηκε, επιπλέον, ότι ο δικηγόρος των καταγγελλόντων επιβεβαιώνει το χρόνο αποστολής, άρα η λίστα δεν περιελάμβανε στοιχεία που καταχωρήθηκαν σε αιτήματα για επιστολική ψήφο. Χαρακτήρισε επόμενες αερολογίες τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης για το αδιάβλητο της επιστολικής ψήφου.

Ο κ. Μαρινάκης επιτέθηκε, επίσης, σε υψηλούς τόνους στον επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτη Φάμελλο, για τις αναφορές στο πρόσωπο του ίδιου αλλά και στο γενικό διευθυντή της ΝΔ Γιάννη Σμυρλή. “Δεν ποινικοποιούμε την κριτική αλλά τη συκοφαντία θα την αντιμετωπίσουμε”, δήλωσε.

Υπενθυμίζεται ότι, τρεις εβδομάδες από την αποκάλυψη της διαρροής των e-mails και την ανακοίνωσή της πως δεν θα είναι υποψήφια ευρωβουλευτής, η κα. Ασημακοπούλου επανήλθε προκειμένου να δικαιολογηθεί στους Έλληνες του Εξωτερικού, ενώ όμως προχωρά στην παραδοχή ότι ουσιαστικά έλεγε ψέματα στην αρχική της τοποθέτηση για το πώς έλαβε τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου των αποδήμων.

Η κα. Ασημακοπούλου τώρα ξεκαθαρίζει πως έλαβε τα στοιχεία από το «Αρχείο Αποδήμων 2023» από τον περασμένο Ιανουάριο και τής τα παραχώρησε ο γραμματέας απόδημων της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Θεοδωρόπουλoς, ο οποίος πλέον έχει παραιτηθεί.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα