Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ κατά του δήμου Γαλατσίου λόγω Survivor

Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ κατά του δήμου Γαλατσίου λόγω Survivor

"Διερωτόμαστε μάλιστα αν και αυτή η ενέργεια εντάσσεται στη λογική της Δημοτικής Αρχής για την «αξιοποίηση» δημόσιων χώρων προς όφελος των γνωστών ιδιωτικών συμφερόντων" αναφέρει η Νεολαία του κυβερνώντος κόμματος

Έντονη αντίδραση εκ μέρους της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ λόγω της διεξαγωγής του τελικού του Survivor στο Αλσος Βεΐκου στο Γαλάτσι. Η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για "επιλεκτική αντιμετώπιση" δρώμενων και εκτοξεύει τα βέλη της προς τη δημοτική αρχή.

Η Νεολαία του κυβερνώντος κόμματος αναφέρει πως δεν προηγήθηκε διάλογος για την επιλογή του χώρου την ώρα που αναβλήθηκαν άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις του καλοκαιρινού Φεστιβάλ, μεταξύ των οποίων και εκδήλωση στην οποία συμμετείχε το "Χαμόγελο του Παιδιού".

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

"Η απόφαση της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Γαλατσίου να παραχωρήσει, χωρίς μάλιστα να προηγηθεί η παραμικρή διαδικασία διαλόγου, εκτάσεις του Άλσους Βεΐκου, όπως το υπαίθριο θεατράκι, από τις 29/6 έως τις 6/7. για τη διεξαγωγή του ημιτελικού και τελικού του γνωστού τηλεοπτικού προγράμματος «Survivor», αποτελεί αντιπροσωπευτικό δείγμα ιεράρχησης αξιών και αντίληψης για τον πολιτισμό, εκ μέρους του Δημάρχου και της παράταξής του. Πολύ περισσότερο, τη στιγμή που, στο βωμό του «Survivor», αναβλήθηκαν και πρακτικά ακυρώθηκαν μονομερώς προγραμματισμένες πολιτιστικές εκδηλώσεις του καλοκαιρινού Φεστιβάλ, μεταξύ των οποίων και εκδήλωση που συμμετείχε το «Χαμόγελο του Παιδιού».

Διερωτόμαστε μάλιστα αν και αυτή η ενέργεια εντάσσεται στη λογική της Δημοτικής Αρχής για την «αξιοποίηση» δημόσιων χώρων προς όφελος των γνωστών ιδιωτικών συμφερόντων, που κατά καιρούς ορέγονται χώρους σαν το ΠΑΛΑΙ Γαλατσίου για τη διοργάνωση εκδηλώσεων και θεαμάτων όπως το X-Factor, ιδιωτικά πρωταθλήματα κ.λπ.

Η επίκληση του χρηματικού οφέλους από την ενοικίαση του χώρου έρχεται μάλιστα σε κραυγαλέα αντίθεση με την εκ μέρους του Δήμου πρόσκληση εθελοντών, για να συνεισφέρουν στην καλύτερη διεξαγωγή της διοργάνωσης. Η Δημοτική Αρχή δείχνει εξαιρετική ευαισθησία απέναντι στον επιχειρηματικό κολοσσό που εκμεταλλεύεται το «Survivor» και σπεύδει να παράσχει δωρεάν υπηρεσία στην παραγωγή, απαλλάσσοντας την από το βάρος να προσλάβει εργαζόμενους/ες.

Αυτό το πλέγμα ενεργειών μας βρίσκει εντελώς αντίθετους/ες, ακριβώς διότι κινείται στη λογική της ανάπτυξης ιδιωτικών επιχειρηματικών συμφερόντων και θυσιάζει τους ελεύθερους δημόσιους χώρους, υποβαθμίζοντας το τεράστιας σημασίας αγαθό του πολιτισμού".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Survivor
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Survivor: Έτσι θα γίνει ο τελικός του παιχνιδιού

Survivor: 'Φέτες' όλοι. Όταν η οικογένεια Βασάλου έκλεψε την παράσταση

Survivor: Η σκοτεινή ιστορία και η αυτοκτονία του πρώτου παίκτη που αποχώρησε

SHARE:

24Media Network