Η Νίκη Κεραμέως παραβίασε τον νόμο που η ίδια ψήφισε

Η Νίκη Κεραμέως παραβίασε τον νόμο που η ίδια ψήφισε
H Νίκη Κεραμέως Eurokinissi

Εντυπωσιακή καταγγελία έφθασε στην Βουλή, σχετικά με παράτυπο διορισμό νέου διευθυντή στην Σιβιτανίδειο Σχολή. Για κατάληψη δημόσιας θέσης από φίλους κάνουν λόγο σε ερώτησή τους 17 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, παραβίασε διάταξη του νομοσχεδίου για την παιδεία, που ή ίδια εισηγήθηκε και ψηφίστηκε μόλις στις 11 Ιουνίου. Στην εντυπωσιακή αυτή καταγγελία προχώρησαν 17 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ανάμεσα τους ο τομεάρχης Παιδείας, Νϊκος Φίλης, η αναπλήρωτής τομεάρχης Μερόπη Τζούφη ενώ πρώτος υπογράφοντας είναι ο βουλευτής Χριστόφορος Βερναρδάκης. Μάλιστα σημειώνουν ότι η υπουργός παραβίασε άρθρο του ίδιου της του νόμου, προκειμένου να διορίσει διευθυντή της αρεσκείας της.

Όπως αναφέρουν οι 17 βουλευτές, στην ερώτηση που κατέθεσαν στην Βουλή, η Νίκη Κεραμέως προχώρησε στις διαδικασίες αντικατάστασης της έως τώρα διευθύντριας «παρά το περιεχόμενο της διάταξης του άρθρου 52 του προσφάτως ψηφισθέντος νόμου 4692/2020 «Αναβάθμιση του σχολείου και άλλες διατάξεις» (Α΄111), σύμφωνα με το οποίο, για λόγους διασφάλισης της εύρυθμης λειτουργίας των υπηρεσιών:«Στελέχη της εκπαίδευσης που υπηρετούν κατά την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου, των οποίων έχει λήξει ή πρόκειται να λήξει η θητεία για την οποία έχουν επιλεγεί, εξακολουθούν να ασκούν τα καθήκοντά τους και μετά τη λήξη της, έως την επιλογή, τοποθέτηση και ανάληψη υπηρεσίας νέων στελεχών.»

Πιο συγκεκριμένα οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξιστορούν τα εξής: «Η αντικατάσταση της Γενικής Διευθύντριας της Σιβιτανιδείου Σχολής επισπεύσθηκε κατά το χρονικό διάστημα από τη λήξη των μέτρων κατά της πανδημίας και μέχρι τη διεξαγωγή των πανελληνίων εξετάσεων, παρότι η διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας της Σχολής αλλά και η εν τοις πράγμασι παγιωμένη αναστολή κάθε παρόμοιας διαδικασίας, θα επέτασσε το αντίθετο. Έτσι, με το θέμα της προκήρυξης να κοινοποιείται στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου σε λιγότερες από 24 ώρες πριν τη συνεδρίαση, χωρίς να υπαγορεύεται από κατεπείγοντα λόγο, χωρίς να ληφθούν υπόψη εγγράφως διατυπωμένες αντιρρήσεις και απόψεις επί αυτού και χωρίς η συνεδρίαση να πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη (περιπτώσεις άρθρου 14 Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας) αποφασίστηκε η προκήρυξη της θέσης, η οποία αναρτήθηκε στη «Διαύγεια» και δημοσιεύθηκε χωρίς καν να έχει καθαρογραφεί και υπογραφεί η σχετική απόφαση στην οποία στηρίζεται, ώστε να κοινοποιηθεί στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου προς υπογραφή».

Ερμηνεύοντας μάλιστα τα γεγονότα αυτά, οι βουλευτές μιλούν για «στοχευμένη κίνηση που είναι προϊόν μεθόδευσης για να μην καθυστερήσει η κατάληψη άλλης μιας δημόσιας θέσης από τους «άριστους»φίλους»», Μάλιστα θέτουν και το σκωπτικό ερώτημα του αν η Νίκη Κεραμέως προτίθεται να υπερασπιστεί τον …νόμο της ακυρώνοντας την συγκεκριμένη πρακτική. Όπως αναφέρουν «με ποιο τρόπο σκοπεύει η Υπουργός να προασπιστεί το περιεχόμενο της διάταξης του άρθρου 52,το οποίο καταστρατηγείται στην περίπτωση της θητείας του Γενικού Διευθυντή της Σιβιτανιδείου Σχολής;Προτίθεται να αναστείλει τη διαδικασία αντικατάστασης της απερχόμενης Γενικής Διευθύντριας, σύμφωνα με τη διάταξη που η ίδια η Υπουργός έφερε προς ψήφιση στο Κοινοβούλιο;».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα