Τσίπρας: H Συμφωνία των Πρεσπών ο,τι καλύτερο για Βαλκάνια και Ευρώπη

Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην 55η Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου, το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019.
(EUROKINISSI/ΓΡ. ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ANDREA BONETTI)
Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην 55η Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου, το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019. (EUROKINISSI/ΓΡ. ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ANDREA BONETTI) EUROKINISSI

Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε το μεσημέρι του Σαββάτου στο πλαίσιο της Διάσκεψης του Μονάχου για την Ασφάλεια. "Βόμβα στα θεμέλια της ευρωπαϊκής συνοχής η ενίσχυση της εθνικής ρητορείας και του εθνικισμού", είπε μεταξύ άλλων.

Τα ζητήματα ασφάλειας γίνονται όλο και πιο περίπλοκα, τόνισε κατά την ομιλία του στην 55η Διάσκεψη για την Ασφάλεια στο Μόναχο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Η ενίσχυση της εθνικής ρητορείας και του εθνικισμού ως απάντηση σε παγκόσμιες και περιφερειακές προκλήσεις, είναι σαν να σπρώχνουμε τον τροχό της ιστορίας προς τα πίσω, είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. 

Αυτή η θέση είναι επικίνδυνη, καταστροφική και "βόμβα" στα θεμέλια της ευρωπαϊκής συνοχής, τόνισε ο κ. Τσίπρας και είπε ότι πρέπει να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις με βάση τις αξίες μας. Η ανθρωπότητα ανθίζει μέσα από την εταιρική σχέση και τη συνεργασία, είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Η πρόοδος έρχεται μέσω της συλλογικής προσπάθειας, του διαλόγου και της συνεργασίας είπε ο πρωθυπουργός.

Θέσαμε τέλος σε μια μακροχρόνια διαφωνία 30 χρόνων με τη Βόρεια Μακεδονία μέσα από μια πολύ δύσκολη στην υλοποίηση της Συμφωνία, τη Συμφωνία των Πρεσπών, η οποία αποτελεί σημείο αναφοράς για το που μπορεί να οδηγήσει ο εθνικισμός και ο απομονωτισμός, επισήμανε ο κ. Τσίπρας

Η Συμφωνία των Πρεσπών, είπε, είναι ό,τι καλύτερο για τις δύο χώρες αλλά και για την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και την Ευρώπη.
 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αλέξης Τσίπρας, Γερμανία
SHARE:

24Media Network