Η ΟΝΝΕΔ ‘παίζει επίθεση’

Η ΟΝΝΕΔ ‘παίζει επίθεση’

Ξεκινά αύριο το 10 Τακτικό Συνέδριο της γαλάζιας νεολαίας στη Θεσσαλονίκη. Ομιλία Μητσοτάκη και εκλογή συνέδρων για το συνέδριο της ΝΔ

Με κεντρικό σύνθημα «παίζουμε επίθεση» ξεκινά αύριο Παρασκευή 15 Απριλίου το 10ο Τακτικό Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ στο Κλειστό Γυμναστήριο Ευόσμου Θεσσαλονίκης με τη συμμετοχή συνέδρων από την Ελλάδα και τις οργανώσεις εξωτερικού.

Σύμφωνα με πηγές της γαλάζιας νεολαίας, στόχος του Συνεδρίου είναι να καθορίσει το στίγμα της ΟΝΝΕΔ μέσα στο σημερινό πολιτικό περιβάλλον, να προωθήσει αλλαγές σε κρίσιμες πτυχές στη δομή και τη λειτουργία της οργάνωσης και να αναδείξει το ρόλο μιας πολιτικής νεολαίας σε μια εποχή όπως η σημερινή.

Επιχειρείται επίσης να ξεπεραστεί οριστικά η αναταραχή που προκλήθηκε στη νεολαία με αφορμή την προκήρυξη του συνεδρίου, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την παραίτηση του προηγούμενου προέδρου Σάκη Ιωαννίδη. Αναταραχή πάντως η οποία καταλάγιασε καθώς τελικά η πλευρά των καταγγελλόντων δεν το τράβηξε στα άκρα και δεν στήριξε δικό της υποψήφιο για πρόεδρο, με αποτέλεσμα να υπάρξει μία μονο υποψηφιότητα, αυτή του Βασίλη Γεωργιάδη, ο οποίος και αναδείχθηκε νέος πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ.

“Μέσα σ’ αυτό το κλίμα απογοήτευσης για το μέλλον και της καθημερινής μάχης ενάντια στην ανευθυνότητα των πολιτικών χειρισμών και επιλογών της κυβέρνησης, εμείς επιλέγουμε να παίξουμε επίθεση. Να μιλήσουμε ανοιχτά, με γωνίες και διάθεση για ρήξη με οτιδήποτε παλιό μας κρατάει πίσω. Ζούμε την εποχή της οδυνηρής διάψευσης και επιλέγουμε να μπούμε στη μάχη, ώστε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να αποτελέσει σύντομα παρελθόν, καθώς το κόστος παραμονής της είναι δυσβάσταχτο για τη νέα γενιά και μπορεί να αποβεί ολέθριο για τη χώρα”, δήλωσε με αφορμή την έναρξη του 10ο Συνεδρίου, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Βασίλης Γεωργιάδης.

Τις εργασίες της πρώτης ημέρας του συνεδρίου θα κλείσει με ομιλία του αύριο στις επτά και μισή το βράδυ ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης. Θα προηγηθούν ομιλίες συνέδρων και μελών της απερχόμενης διοίκησης ,ενώ θα μιλήσουν επίσης ο απερχόμενος γραμματέας της ΚΕ της ΟΝΝΕΔ Ανδρέας Τσώκος, ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου Νικος Λυσιγάκης, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ

Το Σάββατο, δεύτερη ημέρα του συνεδρίου, θα εκλεγούν τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής ΟΝΝΕΔ, τα µέλη της ΟΝΝΕΔ στην Π.Ε. της ΝΔ και οι σύνεδροι της ΟΝΝΕΔ στο Συνέδριο της Ν.Δ, ενώ θα συζητηθεί ο ρόλος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, καταστατικές αλλαγές και τρόποι ενίσχυσης του ρόλου των τοπικων οργανώσεων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα