Ή παράταση ή μέτρα τώρα και τα δύο δεν γίνεται

Ή παράταση ή μέτρα τώρα και τα δύο δεν γίνεται
SOOC

Το δίλημμα της κυβέρνησης, ενώ συνεχίζονται οι ζυμώσεις για τους 180. Το απαντητικό email στην τρόικα θα σταλεί εντός της ημέρας, όμως η διαπραγμάτευση περνά σε άλλο επίπεδο. Επαφες στη Βουλή με ανεξάρτητους βουλευτές.Διαβάστε το ρεπορτάζ του NEWS247

Της Βίκυς Σαμαρά

Με δεδομένο οτι η τρόικα και οι εταίροι (και πρωτο το Βερολίνο) ζητούν σε όλους τους τόνους εξάμηνη παράταση του μνημονίου, η κυβέρνηση βρίσκεται ενώπιον ισχυρων διλημματων.

Και εξάμηνη παράταση και μέτρα για το κλείσιμο της αξιολόγησης πριν την προεδρική εκλογή δε γίνεται, συνεπώς ο στόχος πλέον είναι να διασωθεί ο,τι μπορεί να διασωθεί με το ενδεχόμενο επίσπευσης της διαδικασίας για εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας να φαντάζει όλο και πιο πιθανό.

Το απαντητικο email προς την τρόικα θα σταλεί εντός της ημέρας, ωστόσο θα είναι απλως διευκρινιστικο καθώς .η διαπραγμάτευση περνά πλεον σε άλλο επίπεδο και λογική (με δεδομένο οτι η τρόικα δεν αποδέχεται τις προτάσεις του αρχικού email της κυβέρνησης) και στην πραγματικότητα δεν επνεδυοντΙ πλεον ελπίδες στο ενδεχόμενο επιστροφής των εκπροσώπων πριν το Eurogroup.

Το μόνο φως στον ορίζοντα μπορεί να προέλθει από την ενίσχυση των πιθανοτήτων υπέρβασης του σκοπέλου της προεδρικής εκλογής.

Οι ζυμώσεις στον απόηχο της πρωτοβουλίας βουλευτών της ΔΗΜΑΡ και της ΚΟ των Ανεξαρτήτων Δημοκρατικών Βουλευτών συνεχίζονται με στόχο να συγκεντρωθεί ικανός αριθμός υπογράφων ώστε να κερδηθούν οι εντυπώσεις στο εσωτερικό και το εξωτερικό και να δημιουργηθεί κλίμα δυνατότητας εκλογής Πρόεδρου της Δημοκρατίας.

Στο εντευκτήριο της Βουλής εθεάθησαν προ ολίγου να συνομιλούν ο Πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης με τους Σπύρο Λυκούδη και Γιάννη Πανούση εκ των εχόντων την πρωτοβουλία για μια προσπάθεια συναίνεσης στην εκλογή Πρόεδρου από την παρούσα Βουλή και συμφωνία σε ημερομηνία εκλογών το φθινόπωρο, πρόταση που επανέλαβε σήμερα στη Βουλή η Ντόρα Μπακογιάννη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Η παράταση θα κριθεί στα πέναλτι του Eurogroup

SHARE:

24Media Network