Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, δίπλα στους άστεγους του Πειραιά

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, δίπλα στους άστεγους του Πειραιά
Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Παραμονή Χριστουγέννων, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου μαζί με τους Γιατρούς του Κόσμου και το Δείπνο Αγάπης, μοίρασε φαγητό σε άστεγους πολίτες στον Πειραιά.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, οι Γιατροί του Κόσμου και το Δείπνο Αγάπης σε μια από κοινού δράση, την Παραμονή των Χριστουγέννων προσέγγισαν συνανθρώπους μας που ζουν δίχως στέγη στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας και του Πειραιά, ώστε να τους προσφέρουν έμπρακτα βοήθεια, συνεχίζοντας την υποστήριξη των ευάλωτων συνανθρώπων μας.

Στη δράση μοιράστηκε ζεστό φαγητό, είδη ατομικής προστασίας Covid19 και είδη προστασίας από το κρύο, ενώ η παθολόγος και ο κοινωνικός λειτουργός της ομάδας street work των Γιατρών του Κόσμου, παρείχαν πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, συμβουλευτική και πληροφορίες για την πανδημία στα άτομα που δεν έχουν συστηματική πρόσβαση στη δημόσια ενημέρωση.

Το φαγητό ετοιμάστηκε από τον σεφ της Προεδρίας της Δημοκρατίας, Βασίλη Μπέκα και διανεμήθηκε σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη.

Την κ. Σακελλαροπούλου συνόδευε ο γενικός γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας, Γιώργος Σταμάτης.

Με την παρουσία της, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κάνει εμφανές ότι οι άνθρωποι που διαβιούν χωρίς στέγη, δεν είναι αόρατοι για την Πολιτεία, ενώ η Γενική Διευθύντρια των Γιατρών του Κόσμου, Ευγενία Θάνου, ανέφερε: «Είναι ημέρες γιορτής και αλληλεγγύης σε όλο τον κόσμο, μια ευκαιρία να κοιτάξουμε δίπλα μας, να παραμερίσουμε τα δικά μας προβλήματα και όλοι μαζί να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους που μας έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. Ταυτόχρονα όμως, δεν πρέπει να ξεχνάμε πόσο σπουδαίο είναι να είμαστε δίπλα ο ένας στον άλλο, φροντίζοντας και αντιμετωπίζοντας από κοινού όλα τα προβλήματα».

Η παρέμβαση σε περιοχές που συγκεντρώνεται άστεγος πληθυσμός, αποτελεί τακτική και διαρκή δράση των Γιατρών του Κόσμου, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια που η πανδημία έχει προκαλέσει επιπρόσθετες δυσκολίες στη διαβίωση των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων. Αποτελεί αποστολή των Γιατρών του Κόσμου, να βρίσκονται εκεί όπου υπάρχουν ανάγκες, όπου υπάρχουν άνθρωποι.

Σχετικά με τους Γιατρούς του Κόσμου Ελλάδας

Οι Γιατροί του Κόσμου Ελλάδας δημιουργήθηκαν το 1990 και αποτελούν μέρος του Διεθνούς Δικτύου των ΓτΚ το οποίο αποτελείται από 17 συνολικά τμήματα (Αργεντινή, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Ελβετία, Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο, Η.Π.Α., Ιαπωνία, Ισπανία, Ιταλία, Καναδάς, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Πορτογαλία, Σουηδία και Τουρκία). Ταυτόχρονα ωστόσο παραμένουν μία γνήσια ελληνική οργάνωση που ακολουθεί το δικό της μονοπάτι βασιζόμενη στις ιδιαιτερότητες της Ελλάδας, διατηρώντας την οικονομική και διοικητική της ανεξαρτησία.

Συμπληρώνοντας 31 χρόνια συνεχούς δράσης το 2021, οι Γιατροί του Κόσμου Ελλάδας έχουν αναγνωριστεί στη συνείδηση των πολιτών, ως μια αξιόπιστη και αποτελεσματική οργάνωση η οποία προωθεί τα συναισθήματα αλληλεγγύης της ελληνικής κοινωνίας.

Με δεκάδες προγράμματα ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ελλάδα και σε αναπτυσσόμενες χώρες, Έλληνες γιατροί, υγειονομικό προσωπικό, διοικητικοί και τεχνικοί προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εθελοντικά.

Οι Γιατροί του Κόσμου Ελλάδας με περισσότερους από 600 εθελοντές έχουν βρεθεί σε περίπου 50 χώρες του πλανήτη προσφέροντας ιατρική, ανθρωπιστική βοήθεια. Στη διάρκεια όλων αυτών των χρόνων, έχουν πραγματοποιηθεί προγράμματα ιατρικής και ανθρωπιστικής βοήθειας, στο Ιράκ, το Λίβανο, το Αφγανιστάν, τη Σρι Λάνκα, την Ινδονησία, τη Σερβία, το Σουδάν, την Παλαιστίνη, την Αϊτή, τη Γάζα, την Ουγκάντα, την Αλγερία κ.α.

Στο πεδίο των προγραμμάτων, οι ΓτΚ συνεργάζονται με άλλες διεθνείς Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις με στόχο την αποτελεσματικότερη παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στους πληθυσμούς που την έχουν ανάγκη.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα