Η πρόκληση που έθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ στον Τασούλα

Η πρόκληση που έθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ στον Τασούλα
Επίσημο αίτημα προς τον ΠτΒ Κώστα Τασούλα από τον Σωκράτη Φάμελλο για παραπομπή του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Eurokinissi

Θα παραπέμψει ο πρόεδρος της Βουλής τον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης που -όπως κατήγγειλε εγγράφως η αξιωματική αντιπολίτευση- "παρακίνησε σε πράξεις μίσους κατά μεταναστών";

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται τα επόμενα 24ωρα η απόκριση του Προέδρου της Βουλής, Κώστα Τασούλα, στην πρόκληση που του έθεσε η αξιωματική αντιπολίτευση ζητώντας την παραπομπή στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Παράσχου Παπαδάκη για ξενοφοβικό και μισαλλόδοξο λόγο. Το αίτημα υποβλήθηκε από χθες με τον πλέον επίσημο τρόπο, δηλαδή με επιστολή του Προέδρου της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτη Φάμελλου.

Στην επιστολή ζητήθηκε η άμεση παραπομπή του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης στην Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας, ενώ στην σχετική επιστολή κοινοποιήθηκε στον Πρόεδρο της Βουλής ανάρτηση του Π.Παπαδάκη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αυτή αναφέρει: «Σοβαρές πληροφορίες για λαθρομετανάστες που παρακωλύουν το έργο των πιλότων.. καλώ τα μέλη του συλλόγου Αινήσιο Δέλτα να λάβουμε μέτρα… να είστε σε εγρήγορση για να κάνουμε αυτό που ξέρουμε καλά… ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΚΕΡΑΥΝΟΥΣ.. ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ ΚΥΡΙΟΙ!!». Πρόκειται για μία ανάρτηση μέλους του κοινοβουλίου που σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση έχει ξεκάθαρα μισαλλόδοξο περιεχόμενο και ευθέως προτρέπει σε συγκεκριμένες πράξεις. Μάλιστα στην επιστολή του Σωκράτη Φάμελλου μνημονεύεται η πρόβλεψη του Κώδικα Δεοντολογίας των βουλευτών και συγκεκριμένα το άρθρο 2 που αναφέρει ότι τα μέλη της εθνικής αντιπροσωπείας έχουν υποχρέωση «να συμβάλλουν στην αποτροπή εκδηλώσεων μίσους κατά προσώπων λόγω της φυλετικής ή εθνικής καταγωγής τους, των θρησκευτικών ή πολιτικών πεποιθήσεων τους, του φύλου τους, της ηλικίας τους, της αναπηρίας τους ή του σεξουαλικού προσανατολισμού τους».

Η ανάρτηση του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, προέκυψε σε μία περίοδο κάθε άλλο παρά … «ουδέτερη». Αφού στο φόντο των καταστροφικών πυρκαγιών ήδη καταγράφονται περιστατικά αυτοδικίας εναντίον μεταναστών και προσφύγων με κραυγαλέο παράδειγμα αυτό στην Αλεξανδρούπολη. Εκεί όπου άτομο με σαφέστατα φασιστικό λόγο και νοοτροπία προχώρησε σε «συλλήψεις» μεταναστών τους οποίου και τοποθέτησε σε τρέιλερ καλώντας και τους υπόλοιπους κατοίκους της περιοχής να προβούν σε ανάλογες πρακτικές. Προκαλώντας έτσι την αντίδραση των αρμόδιων αρχών από την στιγμή που το σχετικό βίντεο κοινοποιήθηκε στο διαδίκτυο. Επίσης δημοσιεύματα θέλουν και άλλους πολίτες στην περιοχή να έχουν αναλάβει ρόλο … άτυπης «πολιτοφυλακής» περιπολώντας σε δασικές περιοχές.

Στην Κουμουνδούρου αναμένουν την αντίδραση του Προέδρου της Βουλής θεωρώντας αυτονόητο πως πρέπει με βάση την αναφορά του ΣΥΡΙΖΑ να προχωρήσει στις ανάλογες ενέργειες και να παραπέμπει τον βουλευτή σε δεοντολογικό έλεγχο. Ιδίως από την στιγμή που στην προηγούμενη θητεία του ο Κώστας Τασούλας έχει ενεργοποιήσει την διαδικασία της παραπομπής σε άλλες περιπτώσεις για μικρότερης σημασίας πολιτικά ζητήματα. Όπως φαίνεται στον ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν ότι τέτοια φαινόμενα οφείλουν να ευαισθητοποιούν άμεσα τα θεσμικά αντανακλαστικά του κοινοβουλίου. Ιδίως μάλιστα με την συγκεκριμένη σύνθεση του αφού στην Βουλή που προέκυψε από τις τελευταίες εκλογές είναι εμφανέστατη η ενισχυμένη παρουσία της ακροδεξιάς και ως εκ τούτου του πολιτικού λόγου με ρατσιστικά, ξενοφοβικά και οπισθοδρομικά χαρακτηριστικά. Ως εκ τούτου η αξιωματική αντιπολίτευση αναμένεται να επιμείνει ιδιαίτερα για την υπόθεση αυτή, όπως και για οποιαδήποτε ανάλογη στο μέλλον. Να σημειωθεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του και για την αναγκαιότητα να παρέμβει κάθε αρμόδια αρχή για τις πρακτικές του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, εννοώντας προφανώς τις εισαγγελικές αρχές.

Αυτά ενώ δεν λείπουν και εκείνοι που εκτιμούν πως ερμηνείες που υποθάλπουν τον αντι-μεταναστευτικό λόγο εντοπίζονται και στην επικοινωνιακή διαχείριση που επιχειρεί η κυβέρνηση για το θέμα των πυρκαγιών. Χαρακτηριστική είναι η αναφορά του γνωστού νομικού Θανάση Καμπαγιάννη που σε ανάρτησή του επισήμανε ότι «για να αποσείσει τις τεράστιες ευθύνες της για τη βιβλική καταστροφή από τις πυρκαγιές, η κυβέρνηση τρομπάρει ρατσισμό και ρίχνει τις ευθύνες σε “αόρατους εχθρούς”. Και φυσικά οι φασίστες παίρνουν τη μπάλα και, σαν πιστά μαντρόσκυλα, φέρνουν το έργο σε πέρας: “φταίνε οι ξένοι”, κουβέντα για κυβερνητικές ευθύνες, αντιπυρική προστασία, προσωπικό, δασοπυρόσβεση, κυκλώματα οικοπεδοφάγων. Το ‘να χέρι νίβει τ’ άλλο. Η ακροδεξιά κουνάει την ουρά της στο αφεντικό της, τη Νέα Δημοκρατία, που της πετάει το μπαλάκι».

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα