Η Προοδευτική Συμμαχία συμφωνεί με Τσίπρα στις αλλαγές- και πιέζει: Πιο γρήγορα, πιο αποφασιστικά!

Αλέξης Τσίπρας
Αλέξης Τσίπρας EUROKINISSI

Γραμματεία της ΚΟΕΑ (Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης) που θα καθοδηγεί την πορεία προς το Συνέδριο ζητούν οι “σύμμαχοι”. Προτάσεις στη συνεδρίαση για εκλογή Προέδρου από τη βάση, επανεγγραφή όλων των μελών, εκλογή Νομαρχιακών Επιτροπών. Τι συζητήθηκε με τον Αλέξη Τσίπρα

Αν μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ πίεζαν τον Αλέξη Τσίπρα να χαμηλώσει τους ρυθμούς για τον μετασχηματισμό του κόμματος, στη συνεδρίαση του Συντονιστικού της Προοδευτικής Συμμαχίας “πίεσαν” για ταχύτερες και πιο αποφασιστικές αλλαγές.

Η πλειοψηφία των συμμάχων, αν και αποφεύγει να πιέσει αρκετά προκειμένου να μην δημιουργηθούν εσωκομματικές εντάσεις στην Κουμουνδούρου, καταθέτει προτάσεις που συμβάλλουν στον μετασχηματισμό του κόμματος και όχι στη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ, την οποία στηρίζουν πολλά από τα στελέχη του.

ADVERTISING

Η πλειοψηφία των στελεχών της Πολιτικής Γραμματείας φέρεται να ζητά την ύπαρξη Πολιτικής Γραμματείας της ΚΟΕΑ, της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης, που θα έχει την ευθύνη της καθοδήγησης της καθημερινής δουλειάς και πορείας προς το Συνέδριο.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης, τουλάχιστον τέσσερα στελέχη τάχθηκαν υπέρ της εκλογής του Αλέξη Τσίπρα από τη βάση του κόμματος, παρά την δήλωσή του την προηγούμενη ημέρα στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν επιθυμεί κάτι τέτοιο. “Η εκλογή σου από τη βάση δεν σημαίνει ότι σου προσθέτει κύρος, οδηγεί όμως σε πολύ μαζικότερη συμμετοχή” ειπώθηκε μεταξύ άλλων, ενώ άλλα στελέχη ζήτησαν την επανεκλογή όλων των μελών από μηδενική βάση στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και την απευθείας εκλογή των Νομαρχιακών Επιτροπών.

Ο Αλ. Τσίπρας, σύμφωνα με τις πληροφορίες, εμφανίστηκε αρνητικός για την απευθείας εκλογή του, με τρόπο όμως που -σύμφωνα με τους παριστάμενους- δεν έκλεινε το θέμα. “Δεν είναι το επίδικο αυτό, δεν μπορεί να βάζουμε το κάρο μπροστά από το άλογο” φέρεται να είπε χαρακτηριστικά, ενώ για τις οργανωτικές αλλαγές που προτάθηκαν είπε πως “θα τα δούμε όλα αυτά μαζί στο μέλλον”.

Η Προοδευτική Συμμαχία δεσμεύτηκε να στείλει κατάλογο πέντε προσώπων για κάθε μια από τις Επιτροπές που θα συγκροτηθούν ενόψει του Συνεδρίου (Προγράμματος, Διακήρυξης, Οργανωτικού), ενώ συζητήθηκε και η συμμετοχή των μελών της στην ΚΟΕΑ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
SHARE:

24Media Network