Η συγγνώμη του Σωτήρη Τσιόδρα στους πολίτες

Η συγγνώμη του Σωτήρη Τσιόδρα στους πολίτες
Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας, καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας Eurokinissi

Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας θέλησε να απολογηθεί στους Έλληνες πολίτες για τις δυσάρεστες ειδήσεις που καθημερινά μεταφέρει.

Συγγνώμη από τους πολίτες ζήτησε κατά την ενημέρωση των συντακτών για τον κορονοϊό ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας, καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας.

“Πριν μιλήσω με κάποια αισιοδοξία θέλω να σας ζητήσω και μια μικρή συγγνώμη γιατί πολλές φορές με αυτά που ανακοινώνω – όπως κι εγώ έτσι και εσείς- είναι απόλυτα φυσιολογικό να αισθανόμαστε θλίψη, στρες ακόμη ίσως και σύγχυση. Οι απαντήσεις δεν είναι ξεκάθαρες, σε όλες τις στρατηγικές υπάρχει μια αβεβαιότητα” ανέφερε ο κ. Τσιόδρας και συμπλήρωσε:

“Για εμένα το σημαντικότερο είναι οι ζωες που κερδήθηκαν, πως ετοιμαστήκαμε καλύτερα για το μέλλον και πως με τη συνεργασία όλων γλιτώσαμε τα χειρότερα με αυτό τον δύσκολο ομολογουμένως τρόπο”.

“Όμως εξακολουθούμε να πηγαίνουμε καλά και αυτό οφείλεται στα μέτρα και στην καλή συμπεριφορά του πληθυσμού μας λόγω συνειδητοποίησης της απειλής του κορονοϊού: Η καμπύλη των σοβαρά νοσηλευομένων μειώνεται, το Ro είναι σημαντικά κάτω από το 1 και μας δίνει ένα περιθώριο χαλάρωσης των μέτρων που θα γίνει σταδιακά και με προσοχή” πρόσθεσε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Στη συνέχεια επισήμανε ότι “έχουν αναπτυχθεί από επιστήμονες της χώρας στον ΕΟΔΥ και στην επιτροπή ειδικά μαθηματικά εργαλεία που “διερμηνεύουν” τις τάσεις της επιδημίας σχεδόν στον πραγματικό χρόνο, και θα μας δίνουν περισσότερη αυτοπεποίθηση στις αποφάσεις μας ώστε να μπορούμε έγκαιρα και αποτελεσματικά να προσαρμόζουμε την ένταση των μέτρων με στόχο τον έλεγχο της επιδημίας”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα