Η τελική σύνθεση της επιτροπής για την Αναθεώρηση: Σπουρδαλάκης, Δούρου, Αγοραστός, Μίχαλος και Κιμούλης

Στιγμιότυπο από την συνάντηση που είχε σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τα μέλη της επιτροπής διαλόγου για την συνταγματική αναθεώρηση,Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016 (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
Στιγμιότυπο από την συνάντηση που είχε σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τα μέλη της επιτροπής διαλόγου για την συνταγματική αναθεώρηση,Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016 (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) EUROKINISSI

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση των μελών της επιτροπής με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου. Πως θα γίνει ο πανεθνικός διάλογος για το Σύνταγμα και ποιο το χρονοδιάγραμμα

Με τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Διαλόγου για την Συνταγματική Αναθεώρηση, συναντήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Η τελική σύνθεση της επιτροπής, για την οποία έγινανε εκτενείς συζητήσεις και... διαπραγματεύσεις, έχει ως εξής:

Συντονιστής ο Μιχάλης Σπουρδαλάκης, Κοσμήτορας της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του ΕΚΠΑ και μέλη:

Από τον ακαδημαϊκό χώρο:

Αθανάσιος Δημόπουλος, Πρύτανης ΕΚΠΑ

Ιωάννης Γκόλιας, Πρύτανης ΕΜΠ

Ναπολέων Μαραβέγιας, Καθηγητής ΕΚΠΑ

Πέτρος Παραράς, Ομότιμος Καθηγητής ΔΠΘ, πρώην Αντιπρόεδρος ΣτΕ

Ανδρέας Δημητρόπουλος, Ομότιμος Καθηγητής ΕΚΠΑ

Νίκος Μουζέλης, Ομότιμος Καθηγητής LSE

Από τον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης:

Κώστας Αγοραστός, Πρόεδρος ΕΝΠΕ, Περιφερειάρχης Θεσσαλίας

Ρένα Δούρου, Περιφερειάρχης Αττικής,

Από τον επιχειρηματικό χώρο:

Κωνσταντίνος Μίχαλος, Πρόεδρος Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας.

Αναστάσιος Τζήκας, Πρόεδρος Συνδέσμου Εταιρειών Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας

Από τον χώρο του πολιτισμού:

Γιώργος Κιμούλης, ηθοποιός.

Η Συντονιστική Επιτροπή Διαλόγου πρόκειται να αναλάβει τη διεξαγωγή μιας πλατιάς, ανοιχτής διαδικασίας διαλόγου σε εθνική κλίμακα. Αποστολή της Επιτροπής είναι η διοργάνωση θεματικών συζητήσεων και εκδηλώσεων διαβούλευσης για τη Συνταγματική Αναθεώρηση σε όλους τους δήμους της χώρας, με τη συμμετοχή επιστημονικών και κοινωνικών φορέων, κινήσεων πολιτών και συλλογικοτήτων, αλλά και μεμονωμένων πολιτών. Διάλογος θα διεξαχθεί επίσης μέσω ανοιχτής διαδικτυακής πλατφόρμας, όπου κάθε πολίτης θα δύναται να καταθέτει τις προτάσεις του.

Σε δεύτερη φάση, τα συμπεράσματα από τη δημόσια αυτή διαβούλευση θα συγκεντρωθούν με τη διοργάνωση 13 συνελεύσεων σε κάθε Περιφέρεια της Χώρας.

Μετά την ολοκλήρωση της διαβούλευσης, την άνοιξη του 2017, η Συντονιστική Επιτροπή Διαλόγου θα συγκεντρώσει τα αποτελέσματα του διαλόγου και θα παραδώσει την έκθεσή της σε ειδική Επιστημονική Επιτροπή προς τελική επεξεργασία. Το φθινόπωρο του 2017, και αφού το υλικό της διαβούλευσης έχει παραδοθεί σε όλα τα πολιτικά κόμματα, αναμένεται να εκκινήσει η κοινοβουλευτική διαδικασία, όπως ακριβώς ορίζεται από το άρθρο 110 του Συντάγματος και τον Κανονισμό της Βουλής.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Συνταγματική Αναθεώρηση, Αλέξης Τσίπρας
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Γιατί είπε όχι στην επιτροπή αναθεώρησης ο Τζιτζικώστας

Ρ.Δούρου: Σπουδαία η επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος

SHARE:

24Media Network