Η Ζωή Κωνσταντοπούλου πυροβολεί τον ΣΚΑΙ και τα 'ΜΜΕ της διαπλοκής'

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ   ΤΗΝ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ ΤΗΣ ΑΡΜΟΔΙΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ--ΦΩΤΟ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ ΤΗΣ ΑΡΜΟΔΙΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ--ΦΩΤΟ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI EUROKINISSI

Κωνσταντοπούλου σε δημοσιογράφο του ΣΚΑΙ: Tα ΜΜΕ της διαπλοκής, νέες ερπύστριες που καταδυναστεύουν το λαό. Και η απάντηση του σταθμού (Vid)

"Τα κεντρικά δελτία "των ΜΜΕ της διαπλοκής που καταδυναστεύουν σαν νέες ερπύστριες τον ελληνικό λαό", είπε η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ.

"Η χώρα βρίσκεται σε διαπραγμάτευση σε πλαίσιο και σε καθεστώς που δημιούργησαν άλλοι. Αυτοί οι οποίοι δημιούργησαν αυτό το καθεστώς οφείλουν απαντήσεις στα πορίσματα της Επιτροπής. Η χώρα έχει κυβέρνηση που παλεύει να υπερασπιστεί τα δικαιώματα και τα δίκια του λαού, και την Δημοκρατία. Με την επιτροπή αυτή δίνουμε επιχειρήματα σε όσους θέλουν να συνδράμουν σε αυτή την προσπάθεια", είπε η κ. Κωνσταντοπούλου.

"Όταν κατατίθενται τόσο σοβαρά πορίσματα την οποία έκαναν άνθρωποι από όλο τον κόσμο για να βοηθήσουν, είναι πολύ απογοητευτικό, εκπρόσωποι των Μέσων Ενημέρωσης να επιδιώκουν αντί να διαφωτιστούν από τα πορίσματα, να προκαλέσουν τρόμο και να γελοιοποιήσουν μία διαδικασία,  πάρα πολύ σοβαρή", συνέχισε η πρόεδρος της Βουλής και κατέληξε ως εξής:

"Είπατε πως είστε από τον ΣΚΑΙ; Παρακολουθούμε με φρίκη, πολλές φορές, το λέω ευθέως - δεν σας αποδίδω τίποτα προσωπικά- όμως είναι απογοητευτικό να προσπαθούν να δημιουργήσουν ρήγμα ανάμεσα σε Βουλή και κυβέρνηση.

Είναι πραγματικά απογοητευτικό οι εκπρόσωποι της ενημέρωσης και δεν μιλώ για τους επιχειρηματίες, να προσπαθούν να δημιουργήσουν σκηνικό τρομοκράτησης του λαού, σύγχυση και να προσπαθούν να δημιουργήσουν ρήγμα ανάμεσα σε Βουλή και κυβέρνηση και να εντείνουν την έλλειψη ενημέρωσης για την οποία πρέπει να λογοδοτήσει.

Το γεγονός ότι οι κερδισμένες τράπεζες από τη διαδικασία του μνημονίου, σε βάρος του ελληνικού λαού, οι τράπεζες αυτές πληρώνουν διαφημίσεις στα ΜΜΕ,  την ώρα που τα ΜΜΕ για τη διαφημιστική δαπάνη δεν έχουν αποδώσει τον οφειλόμενο φόρο. Το γεγονός ότι οι τράπεζες αυτές διαφημίζονται σε όλα τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων δεν νομιμοποιεί κάποιους να λένε ότι είναι δημοσιογράφοι και να μην υπηρετούν την πλήρη και αντικειμενική πληροφόρηση του ελληνικού λαού. Κάποιοι βγήκαν κερδισμένοι, κερδισμένες βγήκαν αυτές οι τράπεζες που πληρώνουν αυτά τα ΜΜΕ. Δεν είναι πολιτική η ερώτησή σας, αλλά στοχευμένη και υπηρετεί αυτή την εκστρατεία που έχουν  υπηρετήσει σε όλη την προηγούμενη περίοδο, μέσα ενημέρωσης τη διαπλοκής που καταδυναστεύουν και αυτά ως νέες ερπύστριες καταδυναστεύουν τον ελληνικό λαό".

Η απάντηση του ΣΚΑΙ

Προς το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ

"Οι δημοσιογράφοι της Τηλεόρασης και του Ραδιοφώνου του ΣΚΑΪ με πραγματική ανησυχία παρακολουθήσαμε την Πρόεδρο του κατ’ εξοχήν δημοκρατικού θεσμού της χώρας, της Βουλής, να επιτίθεται αναίτια την Πέμπτη 18 Ιουνίου κατά τη διάρκεια συνέντευξης στον χώρο του Κοινοβουλίου, στον συνάδελφο Γιάννη Καντέλη λέγοντάς του απερίφραστα ότι δεν κάνει τη δουλειά του, αλλά ότι βρίσκεται σε αποστολή, ενώ την ίδια στιγμή επιτέθηκε και στο σύνολο των παρουσιαστών του ΣΚΑΪ χαρακτηρίζοντάς τους ανιστόρητους και απληροφόρητους.

Θα θέλαμε να πληροφορήσουμε την Πρόεδρο της Βουλής, ότι οι παρουσιαστές και οι συντάκτες του ΣΚΑΪ -γυναίκες και άντρες, νέοι και έμπειροι- είναι πλήρως ενημερωμένοι και καταρτισμένοι, κάνουν δε τη δουλειά τους με ζήλο, αυταπάρνηση και αίσθηση του καθήκοντος για ενημέρωση των πολιτών, μία εργασία που εκτελούν χωρίς παραμορφωτικούς φακούς, όπως για παράδειγμα τους κομματικούς που φέρει η ίδια όταν ανεβαίνει στην έδρα της.

Θεωρούμε επίσης απαράδεκτο και επικίνδυνο -ακόμη και ως σκέψη, πολλώ δε μάλλον όταν εκστομίζεται- τα Μέσα Επικοινωνίας να παρομοιάζονται με ερπύστριες που καταδυναστεύουν τον λαό. Θα θέλαμε να θυμίσουμε στην Ζωή Κωνσταντοπούλου ότι όταν οι ερπύστριες του ολοκληρωτισμού οποιασδήποτε απόχρωσης, επιβληθούν στην κοινωνία, το πρώτο πράγμα που κάνουν είναι να κλείνουν τα ΜΜΕ, διατηρώντας μόνο ένα που εκφράζει την άποψη των κυβερνώντων. Η επαναλειτουργία πολλών και πλουραλιστικών Μέσων αποδεικνύει και το τέλος της δυνάστευσης των λαών, που σημαίνει ότι η πραγματική Δημοκρατία υπάρχει όταν οι κυβερνώντες μπορούν να αντέξουν όλες τις απόψεις.

Ως εκ τούτου κρίνουμε τους χαρακτηρισμούς της Προέδρου της Βουλής απαράδεκτους και τους επιστρέφουμε, καλούμε δε την ΕΣΗΕΑ, αλλά και την ΠΟΕΣΥ να πάρουν θέση απέναντι στη νέα επίθεση προς τους συντάκτες του ΣΚΑΪ που εξαπέλυσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, αξιώνοντας στην ουσία, οι δημοσιογράφοι να λένε και να γράφουν μόνο ότι εκείνη θεωρεί ότι πρέπει να λένε και να γράφουν.

Επίσης θα θέλαμε να συγχαρούμε τον Γιάννη Καντέλη, όχι μόνο για τις ερωτήσεις που υπέβαλε στην Ζωή Κωνσταντοπούλου (το ότι την ενόχλησαν αποδεικνύει πως ήταν οι σωστές ερωτήσεις) αλλά και για την ετοιμότητα που επέδειξε αντιδρώντας με δημοσιογραφικό πολιτισμό και ουσιώδη αυτοσυγκράτηση στο θεσμικό bullying που προσπάθησε να του ασκήσει χρησιμοποιώντας την ιδιότητα της, η πρόεδρος της Βουλής.

Οι Δημοσιογράφοι της Τηλεόρασης και του Ραδιοφώνου του ΣΚΑΪ"

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Σαμαράς για Κωνσταντοπούλου: Από τύραννος μετατρέπεται σε αυτοκράτειρα πασών συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ

SHARE:

24Media Network