Ιδρυτικό Συνέδριο στη ΝΔ θέλει ο Πάνος Παναγιωτόπουλος

ΑΘΗΝΑ-ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ-ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΤ// ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ -Ο ΥΕΘΑ ΠΑΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ.(EUROKINISSI-ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
ΑΘΗΝΑ-ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ-ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΤ// ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ -Ο ΥΕΘΑ ΠΑΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ.(EUROKINISSI-ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) EUROKINISSI

Για ανάγκη της ΝΔ να προχωρήσει σε αμφίπλευρη διεύρυνση, και προς το κέντρο και προς τα δεξιά, κάνει λόγο ο βουλευτής του κόμματος Πάνος Παναγιωτόπουλος

Υπέρ μιας αμφίπλευρης διεύρυνσης της Νέας Δημοκρατίας, όχι μόνο προς το κέντρο αλλά και προς τα δεξιά της, τάσσεται ο βουλευτής του κόμματος Πάνος Παναγιωτόπουλος.

"Χωρίς, όμως, να εγκαταλείπει τις βασικές αρχές του καραμανλισμού, με βάση τις οποίες ιδρύθηκε. Άρα, άνθρωποι που έχουν σχέση με το φυλετισμό, με τη μισαλλοδοξία και το ρατσισμό, δεν μπορούν να είναι κοντά μας.

Αλλά άνθρωποι που ανήκουν στη δημοκρατική Δεξιά ή πρεσβεύουν τις αρχές του νεοσυντηρητισμού, ασφαλώς μπορούν να πυκνώσουν τις τάξεις της Ν.Δ.

Σε κάθε περίπτωση, πιστεύω στην αμφίπλευρη διεύρυνση της Ν.Δ. Πρέπει να υπάρξει ένα μήνυμα ενότητας και συσπείρωσης που δεν θα έχει μόνο ως στόχο τη δημιουργία μιας νέας προεδρικής πλειοψηφίας, για να βγάλουμε Πρόεδρο μόνο και να αποφύγουμε τις εκλογές.

Αυτός δεν είναι στρατηγικός στόχος. Ο στρατηγικός στόχος θα πρέπει να είναι στην πολιτική ζωή και στην κοινωνία να είναι η Ν.Δ. εκείνη που θα διαμορφώσει το σχέδιο εξόδου από την κρίση, τη μεταμνημονιακή περίοδο.

Μπορεί να χρειαστεί και αυτό (σ.σ.: ένα ιδρυτικό συνέδριο). Εάν με ρωτάτε προσωπικά, θα το ευχόμουν. Σας το λέω ευθέως" σημείωσε μιλώντας στον Βήμα FM.

Για τους ένστολους και τους δικαστικούς

"Πρέπει να πούμε ότι ξεχωρίζουν οι θυσίες των ενστόλων, δηλαδή των ανδρών και γυναικών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Πρέπει, όμως, να πούμε με βεβαιότητα ότι αν δεν είχαν γίνει, θα είχε χρεοκοπήσει η χώρα. Θεωρώ λοιπόν ότι μετά τους δικαστές, έχουν τη σειρά τους, από τη στιγμή που η χώρα έχει πετύχει δημοσιονομικά πλεονάσματα και αυτά έχουν αρχίσει να γίνονται και ουσιαστικά στην πράξη.

Οπότε, πρέπει να υπάρξει μια αξιολόγηση προτεραιοτήτων και σ’ αυτά τα πλαίσια πιστεύω ότι πρέπει να αξιολογηθεί ως άμεση επόμενη προτεραιότητα η σταδιακή – διότι δεν μπορεί να γίνει αμέσως – αποκατάσταση των απωλεσθέντων για τους ενστόλους.

Θεωρώ ότι σωστά έρχεται η ρύθμιση για τους δικαστές και δηλώνω δημόσια ότι θα την ψηφίσω, αλλά καλώ τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση να είμαστε συνεπείς σ’ αυτά που δεσμευτήκαμε στα πλαίσια των δημοσιονομικών δυνατοτήτων, να θέσουμε ως επόμενη προτεραιότητα την αποκατάσταση των εισοδημάτων των ανδρών και γυναικών και των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ό,τι έχω να πω, θα το πω στη Βουλή, όταν καταλήξει στο σύνολο της νομοθετικής της πρωτοβουλίας. Θέλω να έχω πλήρη εικόνα για το κείμενο και μετά να διαμορφώσω τη στάση μου".

Για την προεδρική εκλογή

"Θεωρώ ότι μπήκαμε σε μία φάση πάρα πολύ λεπτή, όπου η κάθε κίνηση που θα γίνεται θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη και το πολιτικό σκέλος, διότι στόχος είναι η συγκρότηση μιας νέας προεδρικής πλειοψηφίας, η οποία θα δώσει ΠτΔ στο πρώτο τρίμηνο του 2015, ώστε να αποφύγει η χώρα την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. Αυτό δεν σημαίνει πολιτικαντισμό ούτε συναλλαγή.

Σημαίνει σωστό πολιτικό μέτρο και διάλογο με όλους και όχι νοοτροπία ότι αποφασίσαμε και δεν ρωτάμε κανέναν. Καλό είναι η κυβέρνηση να ακούει τους πάντες και να διαμορφώνει συνθέσεις που δεν θα καθυστερήσουν την πορεία των μεταρρυθμίσεων. Είμαι φανατικά υπέρ των μεταρρυθμίσεων που θα δώσουν υπόβαθρο και θεμέλια στη μεταρρυθμιστική πορεία της χώρας.

Ο κ. Τσίπρας έχει στείλει ένα μήνυμα προς όλες τις δυνάμεις που βρίσκονται προς τα δεξιά του, στο όνομα του αντιμνημονιακού αγώνα, για να συγκροτήσουν μια αντι-πλειοψηφία. Ένα μέτωπο που θα εμποδίσει την εκλογή ΠτΔ και θα μας οδηγήσει σε εκλογές, με καταστρεπτικά αποτελέσματα για τη χώρα και την πορεία των μεταρρυθμίσεων. Θεωρώ απαραίτητο η κυβέρνηση, γύρω από τη Ν.Δ., να προχωρήσουμε σε μια προεδρική πλειοψηφία. Να συγκροτήσουμε μέσα στο Κοινοβούλιο μια τέτοια πρωτοβουλία, όχι μόνο η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ, αλλά και άλλες δυνάμεις".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Διαφοροποιήσεις πολλών τάσεων στην κοινοβουλευτική ομάδα της Ν.Δ

SHARE:

24Media Network