Κασσελάκης μετά τη συνάντηση με Ιερώνυμο: “Να δώσουμε φωνή στους αδύναμους”

Διαβάζεται σε 3'
Στέφανος Κασσελάκης και Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος
Στέφανος Κασσελάκης και Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος EUROKINISSI

Την πρώτη τους συνάντηση, από τότε που εκλέχθηκε στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, είχαν ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και ο Στέφανος Κασσελάκης, με φόντο το νομοσχέδιο για το γάμο ομοφύλων.

Συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο είχε, το πρωί του Σαββάτου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης. Πρόκειται για την πρώτη συνάντησή τους από την ανάληψη των καθηκόντων του τελευταίου, η οποία έγινε στον απόηχο της απόφασης και της ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Σε κοινές δηλώσεις που πραγματοποίησαν μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Κασσελάκης είπε ότι οι αρχές της Αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ συνάδουν με αυτές της Εκκλησίας, καθώς το κόμμα του θέλει να είναι η φωνή των αδυνάμων και να στέκεται με αλληλεγγύη στο πλευρό τους.

Από την πλευρά του, ο κ. Ιερώνυμος αναφέρθηκε στο καλό κλίμα που υπήρξε στη συνάντηση, τονίζοντας πως αντάλλαξαν απόψεις για τα θέματα συνεργασίας της Εκκλησίας με την Πολιτεία.

Μιλώντας για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, ο Αρχιεπίσκοπος εμφανίστηκε επιφυλακτικός, για να προσθέσει ότι, όπως συμφώνησαν με τον αρχηγό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, χρειάζεται να υπάρχει ένα κείμενο, ένας νόμος, «για να το δούμε και να τοποθετηθούμε».

Συνάντηση Κασσελάκη - Ιερωνύμου
Συνάντηση Κασσελάκη - Ιερωνύμου EUROKINISSI

Κασσελάκης: «Θέλουμε να δώσουμε φωνή στους αδύναμους»

Ο κ. Κασσελάκης, κατά τη διάρκεια των δηλώσεων τους μπροστά στις κάμερες, τόνισε πως είναι μια πρωτόγνωρη συγκυρία να είναι πρόεδρος από την ομογένεια, προσθέτοντας πως τρέχει πολλά πρακτικά θέματα και είναι πολύ ωραίο το συναίσθημα και είναι χαρά του να προωθήσει τις θέσεις και τα ιδεώδη του Ελληνισμού.

«Από πλευράς μου εξέφρασα ότι οι αξίες της Αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ συνάδουν πλήρως με τις αξίες της Εκκλησίας γιατί αυτό που θέλουμε εμείς να κάνουμε είναι να δώσουμε φωνή στους αδύναμους, να προσφέρουμε αλληλεγγύη σε όλα τα κομμάτια της κοινωνίας μας, και ειδικά όσα αισθάνονται κοινωνικό αποκλεισμό» ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι η Εκκλησία έχει να παίξει μεγάλο ρόλο σε αυτή την πορεία «και ο ΣΥΡΙΖΑ σίγουρα μπορεί να σταθεί με τον ακτιβισμό του στην κοινωνία στο πλευρό της».

Είχε προηγηθεί ανταλλαγή δώρων μεταξύ τους, με τον Μακαριώτατο να δωρίζει στον κ. Κασσελάκη ένα βιβλίο, με θέμα «Η απάντηση της εκκλησίας στα μυθεύματα του αντικληρικαλιστικού λαϊκισμού». Με τη σειρά του, ο κ. Κασσελάκης δώρισε στον Αρχιεπίσκοπο μια γκραβούρα αντίγραφο ενός ιταλικού έργου με τον Απόστολο Θωμά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα